Beşiktaş Belediyesi’nden Somalı Ailelere 'Beşiktaş Sitesi”

Maden faciasının yaşandığı Soma'ya giden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapacakları festivali iptal ederek, buraya ayrılan 2 milyonluk bütçenin Somalı ailelere harcanacağını belirtti.

Başkan Hazinedar, hayatını kaybeden işçilerin aileleri için site inşa edeceklerini söyledi.


Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ile birlikte maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesine giden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yaptığı ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Çok sayıda işçinin hayatını kaybettiğini ve tüm Türkiye'nin bir yas içinde olduğunu ifade eden Hazinedar, “Beşiktaş Belediyesi olarak olayın olduğu akşam olağan üstü meclis toplantısına çağırdık. Türkiye’nin bugüne kadar gördüğü en büyük festivali gerçekleştirmek üzereydik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde, dolayısıyla bu festivali iptal ettik ve oraya ayırdığımız yaklaşık 2 milyonu aşan bir bütçeyi sponsorlarımızla da görüşerek Soma’da hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine yönelik bir projeye imza atmak üzere çalışmalar yaptık” dedi.

"MADENCİLERİN AİLELERİ İÇİN BEŞİKTAŞ SİTESİ YAPILACAK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile maden sahasında Beşiktaş sitesi projesinin istişaresini yaptıklarını belirten Murat Hazinedar, Manisa Valisi ve Soma kaymakamıyla da görüşerek bir arsa tahsisi talep ettiklerini, faciada hayatını kaybeden işçilerin aileleri için bir Beşiktaş sitesi yaptıracaklarını söyledi.

Faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerini ziyaret eden ve acının çok büyük olduğunu dile getiren Hazinedar sözlerini şöyle sürdürdü; “Hala yer altında olan 18 yurttaşımız olduğu söylendi. Onların aileleri ile bir araya geldik. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerini ziyaret ettik, tüm Türkiye'nin olduğu gibi şehir büyük bir yas içinde. Maalesef bir takım olumsuzluklarda var ama bunların şimdi konuşulma zamanı değil. Tabi çok büyük ve derin, özel ihmaller olduğu gözüküyor ama bu işlerin idari, hukuki, siyasi, ahlaki, insani sorumlulukları elbette önümüzdeki günlerde tartışılacak. Şimdi acımızı konuşma zamanı.”

"HENÜZ ACIMIZI YAŞIYORUZ"
Bir belediye başkanı ve hukukçu olarak uluslararası bağımsız bir denetim sistemini daha doğru bulduğunu sözlerine ekleyen Hazinedar, hükümetin ve muhalefetin ortak belirleyeceği uluslararası ve bağımsız bir denetim kuruluşu olmasını doğru bulduğunu ifade etti.

Acının çok taze olduğunun üzerinde duran Başkan Hazinedar, "Şuanda siyasi söylevler siyasi eleştiriler dikkatle özenle yapılmalı. Henüz acımızı yaşıyoruz. Aynı zamanda yer altındaki işçilerin çıkartılması söz konusu. Tabi Allah'tan ümit kesilmez ama netice aşağı yukarı belli 300’ü aşan insan hayatını kaybetti. Allah, babasını annesini kaybeden evlatlarımıza, evlatlarını kaybeden anne babalara, eşini kaybeden kadınlara kolaylık versin. Onlara da başsağlığı diliyorum. Ulusumuza da baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA