Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz Açıklaması

Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz, suçla mücadelede polis-vatandaş işbirliğinin önemini vurgu yaparak, "Vatandaş yaşadığı yere, kendi sokağına sahip çıkmalıdır” dedi.

Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz Açıklaması

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleri Coşkun Yaman, Devrim Derin, Mahmut Acaröz, Ramazan Karaca Balıkesir'e yeni atanan İl Emniyet Müdürü Feridun Boz'a 'hoşgeldiniz' ziyaretinde bulunup, yeni görevinde başarılar diledi. Niğde ve Trabzon'un ardından Balıkesir'de il emniyet müdürü olarak görev yapmanın gururunu yaşadığını söyleyen Boz, "Balıkesir gördüğüm kadarıyla sakin ve asayiş yönünden fazla sıkıntısı olmayan bir il. Ancak insanların bulunduğu yerlerde bir takım olumsuzluklar, çatışmalar her zaman olabilir. Balıkesir'de görev yapan arkadaşlarımızın da çabasıyla burada bunu pek görmüyoruz. Ben görev yaptığım yerlerde hep şunu söylüyorum. Vatandaş yaşadığı yere, kendi sokağına sahip çıkmalıdır. Bir konu vardır, bize iletirsiniz biz orayı gelip temizleriz. Ancak siz sahip çıkmazsanız, suç unsurları aynı kara diken gibidir, kara çalı gibidir daha kuvvetli bir şekilde çıkar. Ama insanımız sokağına sahip çıkarsa suç unsurunun yok olma şansı da artar. Polis-vatandaş işbirliği bu açıdan önem taşıyor. Vatandaşın 155'i doğru kullanması da çok önemli. İhbar yapıldığında kesin olmalıdır. Trabzon'da görev yaparken, 155'e yapılan ihbarların doğru ve çabuk olmasıyla birlikte suçla mücadelede başarı oranı da artmıştı. Yine Trabzon'dayken şahsa karşı işlenen suçlarda yakalama oranımız yüzde 99.7 oldu. Balıkesir'de de bu oranı biraz daha artırmamız ve yukarı çekmemiz gerekiyor. Çünkü şahsa karşı suçlarda faili meçhuller bıraktınız mı diğer suçlarda da artış oluyor" dedi.

"SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ SÜRECEK"
Ömer Aydın döneminde başlayan bazı sosyal sorumluluk projelerinin bazılarının sürdüğünü belirten Boz, "Bu konularda bizim önderlik yapmamızdan çok, ilgili kurumların önderlik yapması ve bizim işbirliğine gitmemiz daha sonuç verici oluyor. Örneğin sokak çocukları ve işsizlikle ilgili bir konuda İşkur ve Halk Eğitim devreye girerse çok daha güzel sonuçlar alırız. Ama projenin ana sürükleyicisi biz olursak paramız olmadığı için bir süre sonra kopmalar oluyor. Ama İş-kur devreye girerse İş-kur'un parası, Halk Eğitimin profesyonel öğretmeni var. Çok daha güzel neticeler alınıyor. Arkadaşlara da söyledim, bundan sonra bu tür konulara yönelecekler" açıklamasını yaptı.

Boz, uyuşturucu, tiner, bali kullanan madde bağımlısı gençlerin rehabilitesi konusunda ki bir soru üzerine şunları söyledi:
"Madde bağımlılığına alışan insanların kendileri istemediği sürece tedavileri mümkün olmuyor. Bununla ilgili geldiğim gün vali bey başkanlığında bir toplantı yapıldı. Alınan bazı kararlar var. Bir takım çalışmalar da sürüyor. Burada önemli olan madde bağımlısı gençler yanında maddeye yönelmeyi önlemek de önem taşıyor. Ailelere, öğretmenlere bu konuda görevler düşüyor. Alışkanlık oluşmadan bunu önlememiz gerekiyor."
Şehir içinde ki trafik sorunu ile ilgili bir soruya ise Boz, şöyle cevapladı:
"Bizim trafikte düzenleme yetkilerimiz çok kısıtlı. İl Trafik Komisyonu vardı, Balıkesir bütün şehir olduğunda o da kalkacak. Ulaştırma Daire Başkanlığı kurulacak. Bizim trafikte sadece denetlemede yetkimiz var. Ama tabii ki trafikle ilgili çözüm arayışlarında bizde elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız."
Boz, bazı şikayetleri getiren trafik cezalarının da Türkiye ortalamasının üstünde olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA