Başiskele’de 630 Dönümlük Alan Daha Şuyulandırıldı

Başiskele Belediyesi tarafından Mehmetağa ve Tepecik mahallelerinde yapılan şuyulandırma sonucu bin 426 tapu hak sahiplerine dağıtıldı.

Başiskele’de 630 Dönümlük Alan Daha Şuyulandırıldı

Mehmetağa ve Tepecik mahallelerini kapsayan 630 dönümlük şuyulandırma çalışmalarını tamamlayarak tapuları hazırlayan Başiskele Belediyesi, Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün Kullar Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla bin 50 kişiyi ilgilendiren bin 426 tapuyu hak sahiplerine dağıttı.

Düzenlenen programa Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriye Özak, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Şuyulandırma çalışmalarının neden yapıldığı konusunda bilgi veren Başkan Ayaz Şuyulandırma yapılmadığı zaman şehirleşmenin kontrol altında tutulamadığını, vatandaşların atalarından, dedelerinden ve babasından kalan arazileri bölemediklerini, bölmeye kalksalar bile masrafların çok olduğunu söyledi.

Başkan Ayaz, “Biz komşularımızın bu sıkıntılarını azaltmak için o günün şatlarında 1 milyon lira harcadık. Yeter ki komşularımız daha rahat bölünmelerini yapsın istedik. Elhamdülillah bu güne kadar ne yaptıysak vatandaşlarımızla helalleşerek yaptık. Mümkün olduğu kadar vatandaşımızın kapısına gittik ayağımıza belediyeye çağırmadık. Biz vatandaşın karşısında eğilmeyi kendimizde eksiklik ya da korkaklık olarak algılamıyoruz. Biz bunu vatandaşa olan asli görevimiz ve büyük olmanın bükülmek gerektiğine inandığımız için yapıyoruz. Bizim vatandaşımızın karşısında düğmemizi iliklememiz onun karşısında elini öpmemiz ona saygı duymamız bizim aldığımız ahlaktan ve terbiyedendir. Yaptığımız bu çalışmayla artık kardeş kardeşi şikayet etmeyecek. İmara uygun binaları ruhsatlandıracağız" dedi.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın konuşmasının ardından Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı ve Mehmetağa Mahalle Muhtarı İsmail Özkar, Tepecik Mahalle Muhtarı Ahmet Özen, Kullar Yakacık Mahalle Muhtarı Mustafa Çoban, Ovacık Mahalle Muhtarı İlhan Altıntaş, Karadenizliler Mahalle Muhtarı Ali Ermiş, Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Yakup Aygün, Yaylacık Mahalle Muhtarı Metin İriç, Mahmutpaşa Mahalle Muhtarı Salih Yavuz Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a teşekkür plaketi sundu.

Daha sonra Başkan Ayaz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek'e çiçek takdim etti. Program sonunda ikram ve protokol tarafından bin 426 adet tapunun dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA