Avea'nın Yeni Ürünleri Pazarlama Zirvesi'nde Tanıtıldı

Avea'nın yeni ürünleri IntelliMap ve Nokta Atışı, Pazarlama Zirvesi'nde tanıtıldı.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 15. kez düzenlenen ve pazarlama dünyası liderleri ile profesyonellerini buluşturan Pazarlama Zirvesi, Avea'nın Stratejik İş Ortaklığı'nda "Değişime Yön Ver" (Change The Game) temasıyla İstanbul'da gerçekleştiriliyor.
Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül, zirvenin ilk gününde, "Dijital Dönüşüm ve Müşteri Deneyimi" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Dijital dünyada müşteri deneyiminin değiştiğine dikkati çeken Yurdagül, "Dijitalin dününe ve bugününe baktığımızda güne başlayış şeklimizden alışkanlıklarımıza, bilgi kaynaklarımızdan müzik dinleme şeklimize kadar birçok unsurun hayatımızı biz fark etmeden değiştirdiğini izliyoruz. Dijitalin bugününde hayatımıza giren giyilebilir teknolojilerin de etkisiyle nesnelerin ihtiyaçlarımızı karşılama sınırlarının da genişlediğini görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Kıyafetlerin ve aksesuarların temel fonksiyonları dışındaki ihtiyaçları da analiz eden ve sonuçlarını raporlayan bir şekle dönüştüğüne dikkati çeken Yurdagül, şöyle devam etti:
"Günümüze damgasını vuran son cihazlar ile bir gözümüz sanaldayken, bir gözümüz de gerçeğe bakabiliyor. Öte yandan artık seri üretim değil, seri kişiselleştirme var. Oyun deneyimlerimiz de artık gerçeği aratmıyorken, gözlerimiz yeni teknolojiler sayesinde görüntüleri 2 kat yaklaştırabiliyor. Anlık modumuza göre otomatik şarkı değiştirebilen hoparlörler, ilaçlarımızı içmemiz için hatırlatıcı akıllı haplar, spor yapanlar için akıllı çoraplar, hatta QR kodlu akıllı bebek bezleri bile var."

-"Ulaşım da dahil tüm alanlar dijitalleşecek"

Yurdagül, son yıllardaki değişim ve gelişim incelendiğinde, öncelikle müzik endüstrisinin dijitalleştiğini, medyanın da dijitalleşme sürecinin içinde yer aldığını belirterek, "Gelecek döneme baktığımızda eğitim, tıp, ulaşım dahil olmak üzere tüm alanlar dijitalleşecek. Oturma odamızın dört duvarı dijital ekranlarla kaplı olacak. Camı olmayan 3D televizyonlar izleyeceğiz. Ofislerde sabit bilgisayarların yerini, buluta bağlı kullan-at bilgisayarlar alacak" öngörüsünde bulundu.
Bu tahminlerin kendilerine pazarlama dünyasının gelecekte daha da farklı bir şekil alacağını ve sektörlerde ekosistemin oyuncularının değişeceğini gösterdiğini kaydeden Yurdagül, gelecekte yeni iş alanlarının çoğalacağını ve rekabetin daha da yoğunlaşacağını vurguladı.
Yurdagül, "İş yaşamımızda bizi daha esnek ve bağlantılı organizasyonlar bekliyor olacak. Değişim rüzgarları estiğinde biz pazarlamacılar olarak duvar yerine yel değirmeni inşa etmeyi benimseyerek bu değişimi fırsatlara dönüştürmeliyiz" ifadesini kullandı.

-"IntelliMap ve Nokta Atışı fark yaratacak"

Avea Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Kıdemli Müdürü Ömer Şen de mobil pazarlamada müşterinin bir sonraki hareketinin ne olacağını ölçümleme imkanı sunan araçları kullanmaya başladıklarını ve tüm müşteri hareketlerinin, zaman içerisinde büyük veri platformlarına aktarılıp büyük veri teknolojisinin izinli pazarlama aktivitelerinin merkez noktasını oluşturacağını anlattı.
Avea'nın big data platformu Intellimap ile birlikte yeni nesil mobil pazarlama ürünü Nokta Atışı'nın firmalara sağladığı avantajlara da değinen Şen, şunları kaydetti:
"Mikro lokasyon bazlı mobil pazarlama ürünümüz Nokta Atışı kapsamında mağaza sahipleri, yerleştirildiği noktadan 0-50 metre çapı arasındaki reklam almaya izin vermiş olan Avealı müşterileri tespit edebiliyor. Mağaza sahipleri, onlara, bulundukları reyonda sunulan avantaj ve kampanyalar hakkında anında kısa mesaj aracılığıyla bilgilendirme yapabiliyor. Şirketlerin geleceğine yön verecek Big Data teknolojisi de çok önemli. Big Data son yıllarda inanılmaz bir hızla artan verilerin doğru şekilde yönetilmesini sağlarken, doğru zamanda ve yerde, doğru hedef kitleye yönelik satış ve pazarlama aksiyonlarına da imkan veriyor.
Müşterilerimizin sinyal aldığı lokasyonlara göre yoğunluk haritalarının gözlemlenerek analiz edildiği uygulama platformumuz Avea IntelliMap, bankacılık, perakende, akaryakıt, ulaşım, mağazacılık, hızlı tüketim gibi birçok sektörde hizmet veren firmanın doğru hedef kitleye ulaşarak yatırımlarını yönlendirme konusunda katma değer sağlayacak. IntelliMap'ten yararlanan firmalar, hedef kitlelerine yönelik kampanyaları doğru yer ve zamanda hayata geçirip verimlilik ve kar artışı sağlayarak rakiplerinin önüne geçebilecek."
Kaynak: AA