Tunceli'de Sosyal Konutların Teslimi Yapıldı

Tunceli'de, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutların teslimi gerçekleştirildi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, törende yaptığı konuşmada, "TOKİ tarafından ilimizde yapılan 260 konutun anahtar teslimi için buradayız. Dar gelirli ailelerimiz için 42 metrekarelik evler yapıldı. Gecekonduda, gerçekten çok ilkel koşullarda yaşayan vatandaşlarımız için bunlar çok güzel bir imkan" diye konuştu.

Bütün şehirlerde aynı evlerin yapıldığını belirten Kaymak, "Vatandaşlar arasında yanlış bir bilgi var. Bu evlerin sadece Tunceli'de yapıldığı yönündeki söylemleri duyuyoruz. Bu proje, ülkenin 81 ilinde uygulanmakta, bu söylemler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Vatandaşlarla da görüşen Kaymak, şöyle konuştu:
"Ailelerimizi dinledik. Evlerin daha büyük olmasını istiyorlar ama şuan için bu konutlar böyle düşünüldü, bir sonrakiler belki daha büyük yapılabilir. Onu da araştıracağız. Bu evlerin teslimi aslında 5-6 ay öncesinde yapılacaktı ama ne yazık ki bir hırsızlık olayı oldu. Konutların elektrik ve su sayaçları çalındı. Bu nedenle teslimatı birkaç ay gecikti. Vatandaşlarımızdan ricamız en kısa sürede gelip evlerine yerleşsinler çünkü evler kullanılmadan eksikliklerini tespit edemeyiz. Vatandaşlarımızın buraya taşınması halinde diğer ihtiyaçlar için çalışma başlatma şansımız olacak. Belki bir okul yapılır buraya, çarşı oluşturulabilir, servis imkanları iyileştirilebilir."
Konuşmanın ardından 260 dar gelirli ailenin ayda 100 lira taksitle ev sahibi olduğu konutların anahtarları dağıtıldı. Vali Kaymak, daha sonra evleri gezdi.
Kaynak: AA