Ak Parti Bartın Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Ey muhalefet, 9 seçimdir sınıfta çakıyorsun ve 'hoca beni geçirmedi' diyorsun. Millet seni bu kafayla, bu kağıtla geçirmez" dedi.

Bostancı, Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Bartın Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partilerinin 12 yıldır iktidar olduğunu, 2023, 2053 ve 2071 gibi hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

"Yarın 'AK Parti' olur, 'PAK Parti' olur, o olur, bu olur ama emin olun bu ruh, bu inanç iktidar olmaya devam edecektir" diyen Bostancı, adı ne olursa olsun aynı ruh ve inancın, milleti aynı şekilde kucaklayan yüreklerin, iktidar olmaya devam edeceğini dile getirdi.
Siyasetin bir tarafının soyluluk, diğer tarafının ise soysuzluk olduğunu dile getiren Bostancı, şunları kaydetti:
"Tarihe bakın, milletleri abad eden, onlara bir gelecek duygusu veren, şehirleri, milyonlarca insanın hayatını değiştiren siyasettir. Başka hiçbir sanat soyluluk bakımından siyasetle yarışamaz. Aynı şekilde emin olun soysuzluk da siyasetle yarışamaz. Çünkü siyasetin bir tarafı da soysuzluktur. Aklınıza ne geliyorsa iki yüzlülük, sahtekarlık, dalkavukluk, şarlatanlık bunların hepsini yine en iyi siyasetin içinde bulursunuz. Nasıl insan için bir taraf cennet, bir taraf cehennemse, siyaset için de bu böyledir. AK Parti'yi büyük yapan, 12 yıl sonra hala milletin sevgilisi yapan, hatalarıyla, yanlışlarıyla iktidar olmasını sağlayan, işte bu soyluluk çizgisindeki duruşudur."
-"Yüzde 50'nin üzerinde oyla yine iktidara geleceğiz"
Naci Bostancı, her seçim sonrası "AK Parti nasıl kazandı?" denildiğinde muhalefetin, "Kömür, odun, makarna verdiler o yüzden kazandı" dediğini, bunu söylerken millete rüşvetçi demek istediklerini savunarak, "Millet kendisine bu şekilde bakanı abad eder mi? Oy alamamalarının suçunu kendilerinde aramak yerine millette arıyorlar"ifadesini kullandı.
Bir öğrencinin sürekli sınıfta kalması durumunda kusurun kendisinde olduğunu düşünmeksizin "hoca bana taktı" dediğini dile getiren Bostancı, şunları kaydetti:
"Ey muhalefet, 9 seçimdir sınıfta çakıyorsun ve 'hoca beni geçirmedi' diyorsun. Millet seni bu kafayla, bu kağıtla geçirmez. Karnen iyi olacak, geçer not alacak şekilde konuşacaksın. Milletin meramının temsilcisi olacaksın. 'Oduna kömüre oy verdiler' dersen olmaz. Sabah akşam 'Bu AK Parti gitmeyecek, bir kriz çıksa, kargaşa çıksa da biz gelsek' dersen olmaz. O zaman kağıdı iyi dolduramaz, sınıfta çakarsın. Bunlar bu kafayla değil 9, daha çok seçimde sınıfta kalırlar. Emin olun iktidar olarak kuvvetli, bizimle yarışan, bir muhalefet istiyoruz. İktidar, muhalefetin soluğunu ensesinde duymalı. Futbol maçı gibi kötü takım, iyi takımın da futbolunu bozar. İyi oynasınlar istiyoruz. Onlar iyi oynarsa biz daha iyi oynarız. Ama biz muhalefetin de iyi oynayabilmesi için yardım sağlayamayız ki. Şartlar bu şekilde devam ettiğinde 2015 seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde oyla yine iktidara geleceğiz. Hem kamuoyu araştırmaları, hem de milletin nabzı bunu gösteriyor."
- Çözüm süreci
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, çözüm sürecinin, milletin birlik, dirlik davası adına ülkenin önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Yaralı, yası dinmeyen bir millet büyük bir millet olmaz. O yüzden barışı, birliği ve dirliği sağlayacağız, bunun yolu var. Bir OHAL bölgesinde, 10 yerde insanların yatırılarak üzerlerinin arandığını düşünün. Keşke sadece bunlar olsa, çok çok olaylar var ama bunların hepsini gönül esası üzerinde milli birlik ve dirliğe yönelik olarak biz düzelttik, düzeltmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İyi niyetle çözüm sürecini neticeye götürmek için çalıştıklarını, memleketin her tarafında insanların kalbine dokunan bir dille konuşulabileceğini aktaran Bostancı, AK Parti'nin bunu yaptığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA