Hindistan'ın Batı Bengal Eyaletinde Gerginlik

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde bir bakanın gözaltına alınması üzerine destekçileri sokaklara dökülerek protesto gösterileri düzenlendi.

Eyalette yönetimdeki Trinamool Kongre Partisi'nin Ulaştırma ve Spor Bakanı Madan Mitra, dün saadet zinciri kuran bir şirketle ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Hindistan Komünist Partisi'nin bir üyesi, şirketin kurduğu saadet zincirinden elde edilen paranın uluslararası terör şebekelerine finansal destek sağlamak için kullanıldığını iddia etmişti.
Mitra'nın, hakkındaki suçlamayla ilgili olarak sorgulanmak üzere gittiği Merkezi Soruşturma Bürosu'nda gözaltına alınmasının ardından Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee, merkezi hükümeti tehlikeli bir oyun oynamakla suçladı.
Hindistan'da iktidardaki Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi ile ilişkilerinin iyi olmadığı bilinen Banerjee, Başbakan Narendra Modi'den önce kendisini tutuklamasını isterken, Trinamool Kongre Partisi'nin ve gözaltına alınan bakanın destekçileri, eyaletin başkenti Kalküta dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde yol kapatma eylemleri ve protesto gösterileri düzenledi.

Madan Mitra, Batı Bengal eyaletinde görevdeyken gözaltına alınan ilk bakan oldu.
Kaynak: AA