Kurbanlık Pazarında Esnafın Ciğer Mesaisi

Ağrı'da Kurban Bayramı'na saatler kala kurbanlıklar için sıkı pazarlıklar yapılırken, bir taraftan da yakılan mangallarda ciğer satışı gerçekleştiriliyor.

Ağrı Hayvan Borsasında küçük ve büyükbaş hayvanların satışı sürüyor. Arife günü tezgah kuran ciğerciler ise mangal yakıp pazardaki insanlara ciğer satıyor. Çok sayıda usta, mangalda pişirdikleri ciğer ve etleri hem besicilere hem de kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlara satarak gelir elde ediyor.
Ustalardan Bekir Tilkez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır ciğercilik yaptığını, Kurban Bayramı dolayısıyla satışların çok iyi olduğunu söyledi.

Lezzetli ciğerler pişirdiğini vurgulayan Tilkez, "Türkiye'de keşke ciğercilik yarışması olsa. Bayram dolayısıyla ciğeri yok satıyoruz. Hatta çiğ ciğer bulmakta da sıkıntı çekiyoruz. Yoğun ilgi var. Herkes ibadetini yapmak için kurban alıyor. Yoğunluk olunca ciğer satışları da artıyor" dedi.

Günün erken saatlerinde mangalları yaktıklarını anlatan Tilkez, müşterilerin onlarca şiş ciğeri ızgarada aldığını ifade etti.

Kamil Tilkez de ciğercilik yaparak geçimini sağladığını belirterek, "Allah bin bereket versin, satışlarımız çok iyi. Cenab-ı Allah milletimize zeval vermesin. Biz onların sayesinde buradayız, çoluk çocuğumuzun rızkını onların sayesinde kazanıyoruz" diye konuştu.

Alışveriş yapmak için gelenlerden Cimşit Öner de yaklaşık iki saat içerisinde beş kez ciğer satın aldığını belirterek, hem kurbanlık hayvan bakmaya hem de ciğer yemeye geldiklerini vurguladı.
Kaynak: AA