'Bir Set Amiri’nin Gözünden Türk Sineması'

Türk Sineması'nın bugüne kadar hiç görülmeyen kareleri ve birçok önemli eseri, “Bir Set Amiri’nin gözünden Türk Sineması" sergisinde buluşturdu.

'Bir Set Amiri’nin Gözünden Türk Sineması'
Türk Sineması'nın bugüne kadar hiç görülmeyen kareleri ve birçok önemli eseri, “Bir Set Amiri'nin Gözünden Türk Sineması' sergisinde buluşturdu.

Godzilla lakaplı Selahattin Geçgel'in 60 yıl boyunca biriktirdiği tüm anılarını, kendi icadı olan sis makinasını, set arkası fotoğraflarını bunların yanı sıra 'Susuz Yaz' da kullanılan balta, Yılmaz Güney'in sette unuttuğu sigara ve godzilla'ya bir metin erksan armağını olan Deniz Gezmiş'in avukatlarının hazırlamış olduğu “görüşme talebi dilekçesi” gibi birçok önemli eserin sergilendiği “Bir Set Amiri'nin Gözünden Türk Sineması” Studios Çukurcuma'da açıldı.

Sergiye Bedri Baykam, Oktay Kaynarca, Hababam Sınıfı oyuncularından; Ahmet Arıman, Tuncay Akca, Teoman Ayik, Cafer Dere, Ercan Gezmiş, Mehmet Çatay, İrfan Erol, Tekgül Gözalan, Tayfun Akalın yanı sıra oyuncu Metin Akdülger, oyuncu Veysel Diker, oyuncu Mustafa Uzunyılmaz, oyuncu Eylül Öztürk, şarkıcı Soner Sarıkabadayı ve yine müzik dünyasının genç yeteneklerinden Kıvılcım Ural ve daha bir çok ünlü isim katıldı.

Duygusal anların da yaşandığı “Bir Set Amiri'nin Gözünden Türk Sineması” sergisinin açılışında, misafirlerden birinin “sizinle tanışmak çok büyük bir şeref” sözüne karşılık, Godzilla “kızım bizim zamanımızda imkanlar çok azdı, şimdiki imkanlar olsa biz uzaya çıkardık” diyerek kendine ait olan eski bir sözüne tekrar göndermede bulundu.