Çadır Kente Kütüphane, İnternet ve Rehabilitasyon Merkezi

Suriyeli sığınmacıların konakladığı Sarıçam Konaklama Merkezi'nde, kütüphane, internet ve rehabilitasyon merkezi kuruluyor.

Konaklama merkezi yönetici yardımcısı Emrah Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı çadır kentte, UNICEF tarafından rehabilitasyon çadırı kurulduğunu bildirdi.
Çadır kentte sosyal aktiviteler için de alanların oluşturulması amacıyla çalışmaların devam ettiğine işaret eden Tunç, bu kapsamda internet merkezi ve kütüphane çadırı kurulacağını belirtti.

Suriyeli misafirlerin savaş psikolojisinden kurtulmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini dile getiren Tunç, şunları kaydetti:
"Suriye'deki iç savaştan kaçarak buraya gelen insanların savaş ortamını unutarak normal bir yaşam sürmelerini sağlamak da burada yapılan işin bir parçası. Bu nedenle merkezlerde sosyal, eğitim ve spor alanlarının da olması gerekiyor. UNICEF tarafından rehabilitasyon merkezi olarak kullanılmak üzere çadır kurulumu yapıldı. Düzenlemesi tamamlanan mekanda kısa süre içinde çalışmalara başlanacak. Öte yandan bir de kütüphane çadırı kuruldu. Burada çok sayıda Arapça yayın bulunacak. İnsanlar bu alanda kitap okuyarak vakit geçirebilecek. Öğrenciler için de yararlı bir merkez olacak. İnternet merkezimiz için de çalışmalarımız sürüyor."
Kaynak: AA