Keremder'den Mevlid Kandili Etkinliği

Kırık Mızrap Kültür Sanat Edebiyat Resim Turizm Kişisel Gelişim ve Motivasyon Merkezi Derneği (KEREMDER) tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda, sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı etkinlik, Malezyalı öğrenci Muhammad bin Ahmad Zahid tarafından Kuran-ı Kerim'den ayetler okunmasıyla başladı.

Yeprem de Hazreti Muhammed'i konu alan bir şiir okudu.
Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen "Herkes Onu Okuyor" kampanyasının tanıtılmasıyla devam eden gecede konuşan Yazar Reşit Haylamaz, Müslümanların, Hazreti Muhammed'i pek tanımadığını savundu.
Onun bir sevgi peygamberi olduğunu vurgulayan Haylamaz, şöyle konuştu:
"Peygamber Efendimiz aslında sevgi peygamberidir. Asr-ı Saadeti maalesef hep savaşlarla anlattık. Hep savaşlar aklımızda kaldı. Peygamber Efendimizin hayatını anlatan filmlerin konusu da yüzde 50, yüzde 60 hep savaşlardan ibaret oluyor. Bu, o kadar ağır bir şey ki Peygamber Efendimizin hakikatini yansıtmıyor. Halbuki savaşının içinde şefkat, merhamet doludur. O hiç kimsenin kanını akıtmamıştır. Kılıcında bir damla kan yoktur. Gösterin, ben her şeyden vazgeçerim. Efendimizin kılıcında bir damla kan yoktur."

Kalabalık dolayısıyla bazı vatandaşların salon dışında ekrandan izlediği etkinlik, Fatih Üniversitesi Konservatuvarı öğrencileri ile Türkçe Olimpiyatlarında dereceye giren yabancı öğrencilerin ilahiler okumasıyla sona erdi.
Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA