Sri Lanka Heyeti Gso’yu Ziyaret Etti

Sri Lanka Yatırım Bakanı Faizer Mohammed Mustapha ve Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Sri Lanka Heyeti Gso’yu Ziyaret Etti
Sri Lanka Yatırım Teşvik Kurulu Direktörü Duminda Ariyasinghe, Fahri Konsolosu Güven Güzelbey ve Bakan Danışmanı Kirthinanda Dinesh’in de yer aldığı heyet, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüşerek, Güney Asya’da bir ada ülkesi olan Sri Lanka’nın ekonomisi ve turizmi hakkında bilgi verdi.

Konuk Bakan Mustapha, GSO ile iyi niyet anlaşması imzalamak istediklerini belirtti.

Sri Lanka’nın yıllardır terörle mücadele ettiğini ve terörü sona erdirdiğini kaydeden Mustapha, kayıp bu yılları telafi etmek için yabancı yatırım mevzuatını düzelttiklerini, yabancı yatırımcılar için çok elverişli bir yasal ortam hazırladıklarını bildirdi.

“Yabancı yatırımlar artık anayasal güvence altında” diyen Mustapha, yatırımcıların istedikleri zaman hiçbir kısıtlama olmadan kar ve anapara transferi yapabildiğini belirtti.

Pakistan ve Hindistan ile serbest ticaret anlaşmaları bulunduğuna işaret eden Mustapha, Gaziantepli işadamlarının Sri Lanka’da yapacakları bir üretim sayesinde 1,5 milyar dolarlık nüfusa pazarlama yapma imkanına sahip olacağını ifade etti.

Sri Lanka’nın Türkiye’de ilk Büyükelçisi olan Bharathi Wijeratne de konuşmasında, babasının ardından kendisinin toplam 35 yıl Türkiye’nin Sri Lanka fahri konsolosluğunu yaptığını, kendisinin daha sonra Türkiye Büyükelçisi olarak atandığını söyledi.

Sri Lanka’ya giden Türk işadamlarının, ‘Türklerin Anası’ olarak hitap ettiği Büyükelçi Wijeratne, “En sevdiğim şehir Gaziantep” diye konuştu.

Sri Lanka Fahri Konsolosu Güven Güzelbey de bu yılki İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesinin Sri Lanka olduğunu anımsatarak şunları kaydetti:
“Katılımda çok üst düzeyde, bakanlık düzeyinde oldu. Türkiye’ye kadar gelmişken, Gaziantep ile işbirliği yapmak istiyorlar. Eğer Türkiye’den Sri Lanka bir yatırım çekecekse, bunun ihracatın ve üretimin lideri olan Gaziantep’ten olacağını düşündüler. Fuar sonrası hemen Gaziantep’e geldiler. Burada çeşitli ziyaretleri olacak.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da konuk heyet üyelerinden, Sri Lanka hakkında bilgi aldı.

Konukoğlu, Bakan Mustapha ve Büyükelçi Wijeratne’ye yöresel bakır işleme hediye etti.
Kaynak: İHA