ATO Başkanı Bezci Demokratikleşme Paketi’ni Değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’de ekonomik istikrarın devamının siyasi istikrara bağlı olduğunu belirterek, Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlayacak her çalışmayı desteklediklerini ve destekleyeceklerini söyledi.

Bezci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’de uzun yıllardır devam eden terör olaylarının binlerce cana ve milyarlarca dolar kayba yol açtığını hatırlatarak, daha fazla kayıp vermemek için adım atmanın önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin coğrafi konumunun avantajlarını ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle kullanamadığını kaydeden Bezci, “Türkiye için demokratikleşme yolu kaçınılmaz bir yoldur” dedi.

Türkiye için herkesi kucaklayacak bir paketin açılmasının önemine de değinen Bezci, şunları söyledi:
“Türkiye, ekonomik gelişimini sahip olduğu potansiyeline uygun bir şekilde sürdürememiştir. Bunun da temel nedeni yıllardan beridir süregelen siyasi istikrarsızlıklar ve terör sorunlarıdır. Türkiye için yeni bir sayfa açılmasının zamanı gelmişti. Demokratikleşme paketi bu sayfayı açmıştır. Bundan sonra istikrarlı büyüme ve gelişim için atılacak çok adım vardır. Toplumsal uzlaşma baz alınarak tüm adımların rahatlıkla atılacağına inancımız tamdır. Türkiye’yi bir adım öne götürecek her kese iş alemi olarak teşekkür ederiz.”
Kaynak: İHA