Kadıköy Belediyesi'nden Ücretsiz İnternet Hizmeti

Kadıköy Belediyesi, Altıyol'da ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kadıköylülerin internet ve teknolojinin hizmetlerinden kolayca yararlanmasını amaçlayan Kadıköy Belediyesi, Altıyol Boğa Heykeli'nin bulunduğu meydanda sınırsız internet kullanma imkanı sağladı.

Fiberoptik altyapı sistemi ile kurulan ücretsiz internet uygulaması için iki aylık deneme ve test çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu sabahtan itibaren sınırsız uygulamaya geçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, şunları kaydetti:

"İnternet artık hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Gelecekte internet hızının daha da artacağı öngörülüyor. İnternet hizmeti artık evlerden ve kapalı mekanlardan çıkmaya başladı ve her yerde insanoğluna hizmet sunuyor. Kadıköy Belediyesi'nin birçok dış biriminde ve kültür merkezinde zaten internet hizmeti vardı. Teknolojiyi çok yoğun kullanan bir belediyeyiz. Bu hizmeti halkımıza ücretsiz sunmamız doğal. Ekonomik nedenlerle bu hizmetten faydalanamayan gençler ve diğer vatandaşlarımızı da düşündük. Kısa sürede parklara ve meydanlara da koyacağız."

-Proje

Ücretsiz internet hizmetinden yararlanmak için bu noktalara gelindiğinde bağlanmak isteyen kişilerin cep telefonlarından ya da diğer cihazlarından "Kadıköy Wifi" ağını bulup seçmeleri gerekiyor.

Vatandaşlar, açılan Kadıköy Belediyesi ücretsiz internet hizmeti ekranına kendi GSM numaralarını girip göndererek telefonlarına gelen şifre ile ücretsiz internet hizmetinden faydalanmaya başlıyorlar.

Telefona gelen şifre ile diğer zamanlarda da internete ücretsiz bağlanılabilecek.

Kaynak: AA