Tügiad Ankara Şubesi Başkanı Aydın Açıklaması

Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, Türkiye'nin yaşam kalitesini ve inşaat sektörünü bir üst seviyeye taşıyacak kentsel dönüşüm projesini sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Aydın, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin özellikle son yıllarda her alanda gelişim gösterdiğini belirterek, bununla birlikte konut sektörünün bütçedeki en büyük payı aldığını ifade etti.

Artık her gelir grubundan insanın daha refah ve konforlu bir yaşam beklentisi içinde olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Bu beklenti önceden sadece belirli gelir grubundaki kişilere aitti. Şimdi alt gelir grubundakiler de gelirlerinin önemli kısmını daha konforlu yaşam için harcıyor. Ayrıca bu duruma devlet de elini attı ve kentsel dönüşüm hamlesiyle alt gelir grubundaki insanlara da 21. yüzyıl Türkiye'sine yakışır konutlar yapabilmek için düğmeye bastı. Biz TÜGİAD üyelerine göre, Türkiye'nin yaşam kalitesini daha üst seviyeye taşıyacak kentsel dönüşüm, Türkiye için yeni bir milat olacak. Normal şartlarda böylesine büyük bir projeyi başlatmak her ülkenin yapabileceği bir iş değil. Çünkü bu proje 6,5 milyon konutun dönüşümünü planlıyor ve 350 alt sektörü besleyen 500 milyar dolarlık bir iş hacmiyle dikkati çekiyor."

Aydın, inşaat sektörünün Türkiye'nin büyümesine paralel olarak geliştiğini ve Türk müteahhitlerin üretkenlikleri ile dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer aldıklarını anımsatarak, inşaat sektörünü bir üst seviyeye taşıyacak kentsel dönüşüm projesini sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Kaynak: AA