Yet Çocuklarından Vali Yazıcı'ya Süpriz Doğum Günü

YOZGAT - Yozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek Projesiyle, ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen babasını kaybetmiş çocuklar Vali Abdulkadir Yazıcı'nın 52'inci yaş günü için sürpriz doğum günü programı hazırladı.

Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya'nın daveti üzerine Çapanoğlu Kentpark Sosyal Tesisleri'nde gelen Vali Yazıcı, ellerinde çiçeklerle kendisini karşılayan Hami-Yet çocuklarının doğum günü süprizi ile karşılaştı. Çocukların program için yaptırdığı pastayı kesen Yazıcı, minik Hami-Yet çocuklarının elinden pasta yedi. Yazıcı, daha sonra çocuklara pasta ikram etti.

Hiç ummadığı bir sürprizle karşılaştığını belirten Vali Yazıcı, kendisine bu atmosferi ve mutluluğu yaşatan Hami-yet çocuklarına teşekkür etti.

"Hami-Yet çocukları ile bir aile olduklarını ifade ededn Yazıcı şunları kaydetti:

"Bu ailede birbirimizi Mevla'nın rızası için seviyoruz. Birbirimizi hatırlıyoruz, düşünüyoruz, birbirimizin yanındayız. İnşallah Bayrampaşa Kaymakamlığı'nda uygulamaya başladığımız, Yozgat Valiliği'nde devam ettirdiğimiz Hami-Yet Projesi, çocuklarımızın ve annelerin gönlünü hoş eden, onları hayata bağlayan, onların yalnız olmadığını hissettiren bu proje temenni ederim ki diğer bölgelerde, ilçe ve illerde de yaygınlaşır. Bu benim için dünyanın en güzel mutluluğu olur. İnşallah Cenabı Hak da bizlerin amel defterine bunlardan birer ilave yapar diye dua ediyoruz."

Hamiyet çocukları ile geçen her bir anın, günlerce unutulmayacak manzaralar ortaya çıkardığını vurgulayan Yazıcı, "Bu ortamda çok yoğun bir muhabbet, sevgi ve güzellik var. Çocuklarımız benim için farklı hediyeler ve çiçekler getirmiş. Benim için en büyük hediye çocuklarımızın kendisi" dedi.

Hamiyet çocuklarından Canan Kalkan ise aylar öncesinden programı hazırladıklarını belirterek, "Çok güzel bir doğum günü yapmak istiyorduk ve bunu gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Gerçekten bugün bizim için çok anlamlı çok güzel bir gündü. Biz Vali beyin çocukları olarak bu programı yaptık. Biz onu babamız olarak görüyoruz, çünkü onun da bizi çocukları olarak gördüğünü biliyoruz. Babamıza sürpriz yapmak istedik" dedi.

Doğum günü kutlaması için açılan hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazan Vali Yazıcı, kutlamaya katılan çocuk ve anneleri ile bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ile Hami-Yet) Projesiyle, ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen babasını kaybetmiş çocuklar ve anneleri katıldı.

Kaynak: AA