Seyitgazi İlçesinin Kurtuluşunun 91. Yılı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinin 1 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlamaları 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Seyitgazi İlçesinin Kurtuluşunun 91. Yılı
Kurtuluş törenine, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi (A.Ü) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Maliye Bakanlığı Danışmanı Ethem Kalın ve Ak Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan katıldı.

Seyitgazi ilçesinde bulunan Atatürk meydanında saat 10.00’da başlayan kutlama programı top atışları ile başladı.

Konuşmaların ardından Osman Kepenek isimli bir öğrenci Çanakkale Şehitleri şiirini okudu. Odunpazarı Belediyesi Mehter Takımı ve Kırka Belediyesi Zeybek ekiplerinin konser ve gösterisinin sonrasında etkinliğe Seyyid Battal Gazi Külliyesinde devam edildi. Seyyid Battal Gazi ' yi anlatan şiirlerin okunmasından sonra da gelen konuklara tasavvuf müziği konseri verildi.

Seyyid Battal Gazi filminin gösteriminden sonra Külliye Camii’nde Seyyid Battal Gazi ve tüm şehitler için mevlid-i şerif okundu. Gelen misafirlere etkinlik sonrasında etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA