Yurtdışı Genç Liderler Toplantısı İstanbul’da Başlıyor

Yurtdışında yaşayan gençlerin eğitim ve sosyal başarılarını desteklemek ve toplumdaki rol modeller olacak bireylerin yetiştirilmesini sağlamak amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Projesi 2. Programıyla 16 Ağustos’ta İstanbul’da başlıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yurtdışında doğup, büyüyen ve üniversite 1. ve 2. sınıflarda okuyan gençlerin öz kültürlerine bağlı kalarak bulundukları toplumlarda başarılı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Programına 8 ülkeden (Almanya, Amerika, Avusturalya, Avusturya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Danimarka) 40 başarılı genç kabul edildi.

SEMİNERLER VE SOSYAL AKTİVİTELER DÜZENLENECEK
16-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan programda alanında uzman kişiler tarafından verilen seminerlerin yanı sıra edebiyat ve sanat hayatımızın önemli şahsiyetlerini tanıtmak üzere etkinlikler düzenlenecek, ayrıca bu doğrultuda gençler Feshane ve Hidiv Kasrında Beşir Ayvazoğlu ve Dursun Gürlek ile bir araya gelecekler. Gençlerin bireysel ilgi ve başarı alanlarında hazırlamış oldukları makale ve sunum çalışmalarının da değerlendirileceği atölye çalışmalarında gençlerle yurtdışında yaşayan toplumun sorunlarına yönelik tartışmalı toplantılar düzenlenecek.

Yurtdışı Genç Liderler ikinci grubun ilk programlarının 2014 Ocak ayında düzenlenmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA