Başkan Külcü’dün Trafiğe Kapatılan Yol İle İlgili Açıklama

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye meclisince yapılan imar değişikliğinin ardından trafiğe kapatılan yol ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Külcü’dün Trafiğe Kapatılan Yol İle İlgili Açıklama
Trafiğe kapatılan yolun siyasi bir mesele olmadığını belirten Başkan Muzaffer Külcü, “Çağrıldıkları her yere davul zurna ile oynamaya gider gibi koşup gidenler var. Orada aklına geleni ağzına geleni konuşanlar var. Yolun trafiğe kapatıldığı andan itibaren tartışmalar başladı.

Yarım saat bir saat sonra giden birisi yol bir aydır kapalıymış gibi sözler sarf etti. Halbuki kendiside yolun yarım saat önce trafiğe kapatıldığını biliyordu. Olay bir siyasi bir mesele değildir. Teknik meseledir” dedi.

İmar kanuna göre 7 metrenin altında trafiğe açık yol olmayacağını dile getiren Külcü, mevcut yolun 5 metrelik bir yol olduğunu ve hukuken araç trafiğine açık olarak kullanılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Yolun imar kanuna aykırı olarak yapıldığını dile getiren Külcü, “Bu yol belediyenin petrol istasyonu olduğu için şimdiye kadar kullandık, açık kaldı. Arkadaşlar yapılan incelemeler sonrasında yolun tehlikelere davetiye çıkaracağı tespit edilince burayı kapatıp kanuna uygun şekilde kullanalım demişler. Yolu araç trafiğine kapattılar. Hukukende, trafik açısından da hukuki bir iş yapmışlardır. Bu şu anlama gelmiyor biz bunu yaptık böyle kalacak. Türkiye bir hukuk devleti. Adli mahkemeleri var. İdari mahkemeleri var. Yapılan her düzenlemede idari mahkemelerin denetimine tabidir. Bizim kanunu anlayış şeklimizden farklı olarak mahkemenin değerlendirilmesi olabilir. İşin tarafları var. Onlarda mahkemeye başvurmuşlardır veya başvuracaklardır. Bugün açıklamalar var. Mahkeme nasıl bir karar verirse elbette biz mahkemenin kararına göre işlemleri devam ettiririz” ifadelerini kullandı.

Belediyenin satışa çıkarılan petrol istasyonuna iki firmanın teklif verdiğini hatırlatan Külcü, “Bunlardan birisi ihaleyi kazanmıştır. Bunların arasındaki rekabetin belediyeyi yıpratıcı sanki belediyenin lehine iş yapıyormuş diğerine yapmıyormuş gibi algılanması, algılattırılması doğru değildir. Şehirdeki 231 bin insanın hepsinin hak ve hukukunu eşit bir şekilde korumakla görevliyiz. Bir taraftan yana taraf olmamız söz konusu değildir. İkisinin hukukunu aynı derecede korumakla görevliyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA