Melih Gökçek: "Mehmet Ali Alabora Silivri'ye gönderilmeli!"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi Parkı olaylarının mimarı oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın cezaevine girmesi gerektiğini söyledi. Melih Gökçek, Alabora'nın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan "Gezi Kalkışması"nın baş faillerinden olduğunun altını çizdi.

Melih Gökçek: 'Mehmet Ali Alabora Silivri'ye gönderilmeli!'
Melih Gökçek, Savcı ve Hakimleri Göreve Çağırdı: Mehmet Ali Alabora Cezaevi'ne Girmeli.'

Gezi Parkı Olayları gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Gezi Parkı Olayları'na karşı çıkışın önde gelen isimlerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in son twiti yine ses getirecek. 

MELİH GÖKÇEK : MEHMET ALİ ALABORA CEZAEVİNE GİRMELİ!..

Başkan Melih Gökçek son twitter mesajında çarpıcı ifadelere yer verdi. Gezi Parkı olaylarıda 5 vatandaşımızın hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Melih Gökçek, bu durumun baş sorumlularından birinin de 'sanatçı' Mehmet Ali Alabora olduğunu vurguladı.

Melih Gökçek, 5 kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu Mehmet Ali Alabora'nın cezaevine girmesi gerektiğini belirtti.

Melih Gökçek: 'Mehmet Ali Alabora Silivri'ye gönderilmeli!'

MELİH GÖKÇEK'TEN OLAY TWIT !


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 5 kişinin ölümüne sebep olan Gezi Parkı olaylarının mimarı oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın cezaevine girmesi gerektiğini söyledi. 

'5 kişinin ölümüne sebep olan Gezi olaylarının mimarı Alabora'nın cezalanmasını istemek, kişinin adalet istemesi demektir' diyen Gökçek, 'Bu adam çoktan içeri girmeliydi' dedi.

Başkan Gökçek, #mehmetalialaborasilivriye hastagını TT yapan tüm vatanseverlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

GEZİ OLAYLARI ve 'SANATÇILAR'

Melih Gökçek'in hapis cezası alması gerektiğini ifade ettiği Mehmet Ali Alabora, ilk günlerden itibaren olayların başlıca 'tahrikçisi' olarak değerlendirildi.

Mehmet Ali Alabora, olayların başladığı günlerde attığı bir twitter mesajında, meseleninin sadece 'ağaç ve çevre' meselesi olmadığını öne sürdü. Bu twitinden dolayı büyük tepki çeken Mehmet Ali Alabora, kendisini savunurken amacının tahrik etmek olmadığını söyledi ama Gezi Olayları'nın arka planına ilişkin belgeler Mehmet Ali Alabora'nın hiç de masum olmadığına dair iddialara kuvvet kazandırdı.

Büyük bir bölümünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından gündeme getirilen belgeler, Gezi Olayları'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetini 'illegal yöntemlerle' yıkmayı hedeflediğine dair iddialara kuvvet kazandırdı.

'Hükümeti illegal yöntemlerle yıkma veya görevlerinden bir kısmını yerine getiremez hale getirme' fiili Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinde düzenleniyor. Bu fiilin Türk Ceza Kanunu'ndaki karşılığı ağırlaştırılmış müebbed hapis.

Bazı hukukçular, Gezi Parkı olaylarının Mehmet Ali Alabora ve diğer bazı eylemciler tarafından 'itiraf edildiği' üzere hükümeti illegal yöntemlerle yıkmayı hedeflediğini hatırlatarak, söz konusu fiiller için TCK 312 madde hükümlerinin uygulanması gerektiğini vurguluyorlar.

Bu hukukçuların değerlendirmelerine geçtiğimiz günlerde Gazeteci/Yazar Emin Pazarcı'nın TRT Haber ekranlarında yayınlanan İnce Çizgi adlı programına konuk olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den de destek gelmişti. Mehmet Ali Alabora ve diğer eylemcilerin söylemlerine ilişkin sorulara cevap verirken, eylemler zincirinin hükümeti hedef aldığının altını çizen Mehmet Ali Şahin, TCK 312 hükümlerinin açık olduğuna vurgu yapmıştı.

Başkan Melih Gökçek'in son twitiyle Mehmet Ali Alabora için 'hapis cezası' talep etmesi, eylemleri ve eylemlerdeki 'sanatçı' rolünü yeniden gündeme getirdi.

MEHMET ALİ ALABORA, LEVENT KIRCA, HALİT ERGENÇ VE DİĞERLERİ

Eylemlere ilk günden beri aktif destek veren 'sanatçı'lar arasında Mehmet Ali Alabora'nın yanısıra Levent Kırca ve Halit Ergenç gibi isimler de yer alıyor.

Mehmet Ali Alabora, attığı twitinde 'hedefin çevreyi ve ağaçları korumak olmadığını' itiraf ederken, Levent Kırca da canlı yayınlarda sık sık 'hedefin aslında hükümet olduğunu' gösteren ifadeler kullanmıştı.

Halit Ergenç ise Gezi Parkı eylemlerine destek veren sanatçıların bir anlamda liderliğini yapan isim olarak öne çıkartılmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eylemcileri temsil ettiğini söyleyen bir grupla yaptığı uzun görüşmede de hazır bulunan Halit Ergenç, görüşme sonrasında biraz daha ılımlı mesajlar vermiş ancak bu söylemlere rağmen Gezi Parkı eylemlerine son verilmemişti.

Eylemler bağlamında gündeme gelen bir başka sanatçı ise Şafak Sezer olmuştu.

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Şafak Sezer, Gezi Olaylarının başlatıldığı ilk günlerde caddeyi trafiğe katılma eylemine öncülük yapmıştı.

Bir süre sonra, amacın ağaç veya çevreyi korumak olmadığının idrakine vardığını dile getiren Şafak Sezer, katıldığı Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu masaya yaklaşarak, Başbakan Erdoğan'dan özür dilemişti.

Caddeyi trafiğe kapattığında bazı çevreler tarafından 'kahraman' ilan edilen Şafak Sezer, Başbakan Erdoğan'dan özür dileyince bu sefer yine aynı çevreler tarafından 'hain' ilan edilmişti. Hatta bazı 'derin sol' medya organları hakaretlerini Şafak Sezer'e 'Saray'ın soytarısı' demeye kadar vardırmıştı.

Şafak Sezer de, bu çevrelere twitter üzerinden karşılık verirken, 'Üç ağaç kesilmesin diye ortaya çıktık, birileri işi Başbakan kesmeye vardırdı' yollu ifadeler kullanmıştı.
Gezi Parkı olaylarının sıcak günlerinde gündeme gelen isimlerden biri de ünlü rapçi Sagopa Kajmer olmuştu. Sagopa Kajmer, Gezi Parkı eylemcilerinin darbe heveslerine sanatı bulaştırdıklarının altını çizmişti.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARI İLE ALAKALI MI?

Gezi olayları bağlamında gündeme 'Olaylar, Ergenekon ve Balyoz kararlarına karşı birer ön gözdağı mı?' tartışması da geldi. Geniş kesimlerin kanaat önderleri, bu soruya 'evet' karşılığını verirken, Mustafa Balbay'ın hakkındaki hükmün açıklanmasından sonra Gezi eylemcilerininkine paralel ve tehdit içerikli mesajlar vermesine dikkat çekmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in aralarında Başkomiser Mustafa Sarı'nın de yer aldığı 5 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan Gezi olaylarının baş failleri arasında gösterdiği Mehmet Alibora'nın hapis cezasına çarptırılması gerektiğini son derece etkili ve verimli bir şekilde kullandığı twitter üzerinden ifade etmesi bu tartışmaları yeniden alevlendireceğe benzer. Gezi olayları sırasında Başkomiser Mustafa Sarı'nın yanısıra Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş isimli vatandaşlarımız da hayatlarını kaybetmişlerdi.


İşte Melih Gökçek'in gündeme oturan tweetleri:

Melih Gökçek: 'Mehmet Ali Alabora Silivri'ye gönderilmeli!'
Melih Gökçek: 'Mehmet Ali Alabora Silivri'ye gönderilmeli!'

Melih Gökçek: 'Mehmet Ali Alabora Silivri'ye gönderilmeli!'