Doğuştan İki Kolu ve Bacağı Olmayan Gencin Akülü Araç Sevinci

Ordu'nun Korgan ilçesinde doğuştan iki kolu ve bacağı olmayan 14 yaşındaki Umut Can Aydın'nın akülü araç kullanabildiğini öğrenen bir hayırsever Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi aracılığı ile akülü araç hediye etti. Aracına kavuşan Umut Can büyük sevinç yaşadı.

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Durdun Ali Akın, 9 ay önce tanıştıkları Umut Can için ailenin tekerlekli sandalye talebi olduğunu ve ilk etapta tekerlekli sandalye verdiklerini söyledi.

Daha sonra Umut Can'ın iki kolu ve bacağı olmamasına rağmen akülü araba kullanabileceğini öğrenince de bir hayırsever tarafından bağışlanan akülü aracı Umut Can'a verdiklerini belirten Akın, "Tabi önce inanamadım akülü araba kullandığına. Umut Can'ı akülü arabasına kavuşturunca kimsenin yardımı olmadan kullandığını gördük. Diğer engelli kardeşlerimize Umut Can'ın bu azmi inşallah biraz daha umut olur" diye konuştu.

Doğuştan engelli olarak dünyaya gelen Umut Can'ın hiç pes etmediğini söyleyen babası Reşat Aydın ise, "Oğlum rahatlıkla bilgisayar kullanabiliyor. Hatta beraber araba yarışı oynuyoruz, beni geçiyor. İpe boncuk dizebiliyor daha birçok şey yapabiliyor. Şimdi de akülü arabasını kendisi kullanarak daha da özgür olacak" dedi.

Doğuştan iki kolu ve iki bacağı olmayan 7. sınıf öğrencisi Umut Can Aydın, "Akülü arabama kavuştuğum için çok mutluyum. Kullanmakta hiçbir zorluk çekmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA