Selçuklu Belediyesi İle Gafsa Belediyesi Arasında Şehir Protokolü İmzalandı

KONYA - Selçuklu Belediyesi ile Tunus'un Gafsa Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

"Türkiye-Afrika Kardeş Şehirler Zirvesi" kapsamında Tunus Konferanslar Sarayı'nda gerçekleşen imza töreninde Selçuklu Belediyesi ile Tunus'un Gafsa Belediyesi arasında da kardeş şehir protokolü imzalandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, burada yaptığı açıklamada, iki ülke arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kardeş şehir protokolü imzalamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

İki ilçe halkı arasında tarihi ve kültürel bağın imzaladıkları protokolle pekiştirilmiş olacağını ifade eden Altay, şöyle konuştu:

"İki ilçe arasında resmi temaslarımızla tarihi ve kültürel bağ ilişkilerini geliştirecek konferans, panel, çevre, sanat, sağlık, spor, turizm ve görsel programlar sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla desteklenecektir. İmzaladığımız bu protokolün her iki ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum."

Gafsa Belediye Başkanı Rejeb Abdelwaheb da Selçuklu Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan onur duyduğunu bildirdi.

İmzalanan protokol kapsamında ilerleyen günlerde Gafsa Belediyesi'nden bir heyetin, Selçuklu Belediyesi'nde yapılan belediyecilik faaliyetleri yerinde incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak için Selçuklu Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA