Yabancı Öğrenciler İlkadım Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Türkçe Olimpiyatları için Samsun'a gelen bir grup öğrenci ve öğretmen, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Yabancı Öğrenciler İlkadım Belediyesi'ni Ziyaret Etti
Tekkeköy Yaşardoğu Spor Salonu’nda düzenlenen “11. Türkçe Olimpiyatları”na katılan öğrenciler arasından bir grup ve Moğolistan Fahri Başkonsolosu Ahmet Giritli, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı ziyaret etti. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından kabul edilen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu

Türkçe Olimpiyatları’nın öneminden bahseden Ahmet Giritli, "Dünyaya evrensel bir mesaj veren, kardeşliğe ve barışa çok büyük katkı sağlayan Türkçe Olimpiyatları'na desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Demirtaş, dilin insanları yakınlaştırdığını söyledi.

Paylaşım sağlamak için dilin çok önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Onlar bizi anlamadıkça, biz onları anlamadıkça iyi şeyler söylesek bile iyi şey söylediğimizi karşımızdaki insan anlayamayabilir. Türkçenin dünya dili olması, ortak paylaşım olarak anlaşılır hale getirilmesi gurur ve onur vericidir" diye konuştu.

Daha sonra Türkçe şarkılar söyleyen öğrenciler Başkan Demirtaş'tan alkış aldılar. Başkan Demirtaş, konuk öğrencilere günün anısına kahve fincan takımı hediye etti.
Kaynak: İHA