Genelkurmay Başkanı Özel'den Üç Kuşak Gazilik Gururunu Yaşayan Aileye Hediye

Sakarya - Emin Gürbüz - Abdülhamid Hoşbaş - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan ve Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ile Güneydoğu'da yaşanan çatışmalarda gazisi bulunan Sönmez ailesine çeşitli hediyeler gönderdi.

Genelkurmay Başkanı Özel'in gönderdiği hediyeler, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar ve eşi Semanur Çınar tarafından Sönmez ailesine takdim edildi.

Üç nesil gazisi bulunan Sönmez ailesini evlerinde ziyaret eden Garnizon Komutanı Çınar'ı, Kıbrıs gazisi 60 yaşındaki Zekeriya Sönmez ile oğlu Güneydoğu gazisi 33 yaşındaki İsmail Sönmez karşıladı.

Gazi Zekeriya Sönmez'in dedesi İsmail Sönmez'in de Kurtuluş Savaşı gazisi olduğu ve 1976 yılında vefat ettiği öğrenildi.

Tuğgeneral Orhan Çınar ,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından gönderilen ve üzerinde Atatürk'ün fotoğrafı bulunan köstekli saat, ay yıldızlı gümüş tabak ve dijitaj fotoğraf albümünü Zekeriya ve İsmail Sönmez'e verdi.

Ziyaret sırasında konuşan Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çınar, üç kuşaktır gazilik unvanına erişmiş bir aileyi ziyaret etmek ve Genelkurmay Başkanı Orgenaral Necdet Özel'in selamlarını iletmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurtuluş Savaşı Gazisi olan İsmail Sönmez'in 1976 yılında hayatını kaybettiğini belirten Çınar, "Baba Zekeriya Sönmez ise Kıbrıs Harekatına katılan ve orda gazi olan, memleketin yetiştirdiği değerli bir insan. Allah'ın takdiri ki evin evladı olan İsmail'de gazilik unvanını 2001 yılında Güneydoğu'da kazanmış" dedi.

Tuğgeneral Çınar, ailede "eli öpülesi" bir annenin de olduğuna işaret ederek, "Evladına kol kanat geren ve onunla beraber yaşayan bir anne var. Bizim annelerimiz eli öpülesi anneler" şeklinde konuştu.

Sakarya genelinde 122 şehit ailesinin olduğunu dile getiren Çınar, şunları kaydetti:

"Genelkurmay Başkanlığımız, şehit gazi işlem subayımız valilik bünyesinde kurulan üniteyle birlikte ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz, onların yanındayız. Biz onlardan güç alıyoruz. Biz onlardan moral buluyoruz. 'Her Türk asker doğar' sözünün en güzel örneğidir bunlar. Dede, torun ve oğul, gazilik unvanına ulaşmış. Ben bunu askerlerimle de paylaşacağım. Buradan çekilen fotoğrafları onlara da anlatacağım. En güzel kanıtı bu aile. Biz, bu ruhu bu ailede gördük. Ben çok onur duydum."

-"Ailede üç gazinin olması gurur verici"

Kurtuluş Savaşı gazisi dedesi ile aynı ismi taşıyan İsmail Sönmez de 2001 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde komando olarak askerlik yaptığını anlattı.

Girdikleri bir çatışmada ayaklarından yaralandığını belirten Sönmez, "Bugün ailemizi ziyaret eden ve bizi unutmayan komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu şekilde bizi ziyaret etmeleri moralimizi yükseltiyor" ifadesini kullandı.

Sönmez, ailede üç gazinin olmasının gurur verici olduğunu vurgulayarak, ailece vatan borcunu bu şekilde ödediklerini belirtti.

"Tekerlekli sandalyede olmasam, beni tekrar askere çağırsalar hiç düşünmeden giderim" diyen Sönmez, "Biz bu vatan için ailecek gazi olduk. Her şey vatanımız için. Vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.

Zekeriya Sönmez de gaziliğin herkese nasip olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Cenabı Allah bunu bize nasip etti. Bu Allah'ın takdiri ilahisi. Biz ailecek bu vatan için, bu vatanın değişik topraklarında mücadele ettik ve gazi olduk. Bundan gurur ve onur duyuyorum. Bizi unutmayan komutanlarımıza ziyaretlerinden dolayı da teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA