CHP Afyonakarhisar İl Teşkilatı Önündeki Araçta Bomba Paniği

Afyonkarahisar - Afyonkarahisar'da park yeri bulamadığı için CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı binası önüne park edilen araç bomba paniğine neden oldu.

Partililerin bina önünde şüpheli araç ihbarında bulunması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Daha sonra bomba imha uzmanları, köpekler eşliğinde araçta patlayıcı araması yaptı.

Emniyet yetkilileri ise daha sonra inşaat işçisi araç sahibi İlyas Turunç'a ulaştı.

Turunç, olay yerine geldiğinde emniyet yetkilileri ve bomba imha uzmanlarıyla köpekleri görünce şaşkınlık yaşadı.

Parası olmadığını belirten Turunç, "Paralı yerlere aracımı park edemedim, o yüzden de aracımı buraya çekmek zorunda kaldım. Benim bomba ile işim olmaz" dedi.

Trafik ekipleri yaptıkları belge kontrolünde aracın sigortasının eksik olduğunu fark edince aracı bağlama kararı aldı. Bu duruma tepki gösteren araç sahibi Turunç, inşaatlarda çalışırken kullandığı malzemelerini araçtan çıkararak, "Ben bu araçla malzemelerimi taşıyarak inşaatlara gelip gidiyorum. Çocuğumu, ailemi besliyorum. Ben şimdi ne yapacağım" diyerek aracının bağlanmasına tepki gösterdi.

-Kılıçdaroğlu'nun trafik kazası

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, düzenlediği basın toplantısında, partililerin, anahtarı üzerinde ve camları açık bir aracı parti binası önünde görünce "patlayıcı olabilir" şüphesiyle polise haber verdiklerini kaydetti.

Görgöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazasıyla ilgili de kazanın yaşandığı yerde yaklaşık 200 metreye yakın bir kör nokta bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun kazasında herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Görgöz, şunları kaydetti:

"Ankara'ya dönüşleri için Afyonkarahisar'dan sonra İscehisar 'da şantiye çıkışında kamyona vurmamak için sola doğru kaçıyorlar ve o anda yanaşmakta olan bir araca arkadan vurmak kaydıyla kaza meydana geliyor. Maddi hasarlı bir kazadır. Kaza neticesinde sayın genel başkanımızda, sayın Adnan Keskin ya da beraberindekilerde bir yaralanma durumu yok. Çok şükür ucuz atlatıldı."

Görgöz, kazada herhangi bir kasıt olmadığını belirterek, "Herhangi bir sabotaj beklentisi yoktur. Kazanın olduğu anda sayın genel başkanımız ve genel başkan yardımcımız Adnan Keskin ve Yakup Akkaya bizzat şoförü ve diğer insanları teselli etmişlerdir. Kazaya karışan kişilere 'geçmiş olsun, bundan sonra daha dikkatli olun, kontrollü çıkış yapın' diyerek babacan tavırlarla yaklaşmışlar ve kazaya sebebiyet veren insanları da teselli etmişler" diye konuştu.

Kaynak: AA