Ankara Fen Lisesi Mezunları Eskişehir'de Nikah Tazeledi

ESKİŞEHİR - Türkiye'nin çeşitli kentlerinden eşleriyle beraber Eskişehir'e gelen Ankara Fen Lisesi'nin 1973 yılı mezunları, hem mezuniyetlerinin 40'ıncı yılını kutladı hem de Şehr-i Aşk Adası'nda düzenlenen törenle nikah tazeledi.

Büyükşehir Belesiyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara Fen Lisesi 1973 mezunları her yıl geleneksel olarak düzenledikleri "1973 Mezunları Buluşması"nın 40'ıncısını Eskişehir'de gerçekleştirdi.

Geleneksel buluşma için Eskişehir'e gelen mezunların, Porsuk Çayı üzerinde bulunan Şehr-i Aşk Adası'nda gerçekleştirilen nikah tazeleme töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapıldı.

Törende, 47 çiftin nikahını tazeleyen Büyükerşen, "Şehr-i Aşk Adası, özellikle yeni evlenen çiftlerin nikah törenlerini düzenledikleri, evli olanların ise nikah tazeledikleri farklı bir mekan. Eskişehirlilerin olduğu kadar sizin gibi başka şehirlerden gelen vatandaşlarımızın da uğrak yeri. Sizi Eskişehir'de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Nikah tazeleme töreninin ardından çiftler, günün anısına hazırlanan "Nikah Tazeleme" sertifikalarını alarak, Şehr-i Aşk Adası'nda bulunan kütüklere isimlerinin yazılı olduğu plakaları çaktı.

Nikah tazeleten çiftler, Eskişehir'in gelişmekte olduğunu ve burada nikah tazelemekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Mezunların, nikahın ardından Kent Park ve Bilim Kültür Sanat Parkı başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi'ni ve Odunpazarı Evleri'ni gezerek, Porsuk Çayı'nda tekne ve gondol turlarına katıldıkları bildirildi.

Kaynak: AA