Yalova'da Sağanak Yağış Altında Taksim Protestosu

Taksimde yaşanan olaylara destek amacıyla Yalova'da yaklaşık 300 kişilik bir grup gece saat 24:00 sularında toplanıp sağanak yağış altında sloganlarla yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte kısa süreli gerginlikler de yaşandı.
Taksim'de ki olayların yansımaları tüm illerde olduğu gibi Yalova'da da yaşanmaya devam ediyor. Bu amaçla gece saat 24:00 sularında toplanan yaklaşık 300 kişilik bir grup Gazipaşa Caddesi boyunca yürüdü. Yalova Valisi Esengül Civelek'in konutunun da bulunduğu caddeyi sloganlar eşliğinde geçen grup ardından Fatih Caddesi'ne dönerek bir sürede protestolarını burada sürdürdüler. Cadde üzerinde ki bazı vatandaşlarda evlerinin camlarına çıkarak tencerelerle gruba destek verdi.

Ancak polis Fatih Köprüsü üzerinde barikat kurarak grubun Fatih Caddesinin sonuna kadar yürümesine izin vermeyince grupla polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız'da barikatın bulunduğu noktaya gelerek gelişmeleri yerinde takip etti.

Bu esnada sağanak yağışın olması ise polisin işini daha da zorlaştırdı. Yağmura rağmen sloganlar atarak Kurtuluş Parkı'na gelen grup bir sürede burada protestolarını sürdürdükten sonra dağıldı.
Kaynak: İHA