Trabzonspor'un İsparta Davraz Kampı Başladı

ISPARTA - Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına Isparta Davraz'da yaptığı ilk antrenmanla başladı.

Trabzonsporlu futbolcular ve teknik ekip, yeni sezona hazırlık çalışmaları kapsamında 2 bin 635 rakımlı Davraz Dağı'nın eteklerindeki Sirene Davraz Oteli'nin futbol sahasında ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, antreman öncesi futbolculara bir konuşma yaptı. Akçay, futbolcuların birbirlerini sevmesi ve birbirine yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

Basın mensuplarına ilk 15 dakikası açık olan antrenmanda futbolcular koşu ve ısınma hareketleri gerçekleştirdi.

Antrenmanda bordo mavili takımın 25 futbolcusunun yanısıra yeni transferi Batuhan Karadeniz de yer alırken, izinli olan Yasin Öztekin ve sakatlığı bulunan Janko ile Paulo, Zokora ve Bamba katılmadı. Gelmeyen futbolcular için noter tespiti yapıldı.

Antrenmanda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, Poula'nın kendine göre Brezilya'daki olayları ve pasaport sorununu mazeret göstererek kampa gelmediğini, Zokora ve Bamba'nın herhangi bir sebep göstermeden kampa katılmadıklarını söyledi.

Zokora ve Bamba için empati yapmaya çalıştıklarını ifade eden Karaman, "Yakın zamanda milli maç oynadılar ama sonuçta Trabzonspor kulübünün oyuncuları ve buradan para kazanıyorlar. En azından bu camia, bu arkadaşlarımızdan somut bir şekilde, gerçekçi bir açıklama bekler" dedi.

Kampa katılmayan futbolcular için noter tespitinin yapıldığını ifade eden Karaman, "Paulo'nın kendine göre mazereti var. Onu anlamaya çalışacağız ama Zokara ve Bomba'nın bize ulaşan herhangi bir şeyleri yok" diye konuştu.

Karaman, Halil'in duruma ilişkin soruya ilişkin "Halil'in kendisinden gelen bir teklif vardı. O teklif çerçevesinde görüşmelerimiz devam ediyor. Zaten bir şeyleri netleştirecek olursak, o netliği sizlerle paylaşacağız" dedi.

Sivaspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na söylediği sözlere ilişkin Karaman, "Benim olmadığım bir ortamda yapılmış bir açıklamanın muhatabı ben değilim. Eğer Odyakmaz, orada bir açıklama yapmışsa ve bu birilerini olayın içine dahil edecek durumda ise müdahil olacak insan ben değilim. Bu soruya mantıklı bir cevap vermem mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Karaman, kamp boyunca 4 hazırlık maçı oynayacakalarını sözlerine ekledi.

-"Oynadığım hiç bir kulüple para konuşmayı sevmedim"

Batuhan Karadeniz ise gazetecilere yaptığı açıklamada iyi arkadaşlığı olan bir takıma geldiğini söyledi.

Takımda iyi ve karakterli futbolcuların bulunduğunu belirten Karadeniz, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Yanlış bir karar vermediğimi gördüm. Sevinçliyiz, çalışıyoruz, hazırlanıyoruz. Daha iyi olacağız inşallah. Karakterimizin yanında daha iyi performansı etkileyip, daha iyi bir sahada, daha iyi bir Trabzonspor yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Karadeniz, bir gazetecinin Trabzonspor'da, Beşiktaş'dan daha fazla taraftar baskısı olacağı değerlendirmesine yönelik, "Her zaman her takım kazanmak istiyor. Oynadığımız takımlarda da her zaman kazanmak istemiştik. Yeri geldi taraftar az oldu. Önemli değil. Trabzonspor'un büyük taraftarına gereken değeri biz vereceğiz, gereken değeri onlar da bize verecek. Sahada onların istediklerini yaptığımız sürece saha dışında herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu.

Karadeniz, bir gazetecinin spor otoritelerinin Batuhan'ın son şansının Trabzonspor olduğuna yönelik söylemlerinin bulunduğu sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "8 yıldır bu ligde oynuyorum. Her gittiğim yerde 'son şansı' dediler. Bakacağız, göreceğiz. Başka bir şey demiyorum. Ben Trabzonspor'a oynamaya geldim. Başarılı olmaya geldim. Trabzonspor için savaşmaya geldim. Sahada elimizden gelen her şeyi yapacağız inşallah."

Karadeniz, UEFA'nın Beşiktaş ve Fenerbahçe için verdiği kararların kendisini üzüp, üzmediğine yönelik sorusu üzerine "Üzüntü veriyor açıkçası. Ama yapılan şeyler var demek ki ceza alıyorlar. Yapılan bir şey olmasaydı ceza almazlardı. Üzülüyoruz ama hakkın, adaletin yerini bulmasına sevinen arkadaşlarımız vardır" ifadelerini kullandı.

Genç futbolcu Karadeniz, sözleşmesinde 15 gol atma şartının bulunduğu iddialarına yönelik, "Tamamen Ünal hoca ile başkanımızla ilgili bir sözleşme. Ben imzalarken, sözleşmeyi okumadım bile. Herhangi bir maddi ve manevi bir pazarlık olmadı. Ünal hoca ile geldik, el sıkıştık. Oynadığım hiç bir kulüple para konuşmayı sevmedim. Özellikle Trabzon benim memleketim. Bu nedenle hiç bir para mevzusu geçmedi" diye konuştu.

Kaynak: AA