İlkokul Öğrencileri Küresel Isınma İçin Eylem Düzenledi

Manisa - TEMA Vakfı Turgutlu şubesi, ilkokul öğrencileriyle küresel ısınmaya dikkat çekmek için eylem düzenledi.

TEMA yöneticileri, Cumhuriyet İlkokulu ve TEV İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, ilçe merkezindeki otoparkta, küresel ısınmaya dikkati çekmek için üzerlerinde kışlık giysiler giyerek "İklim İçin harekete geç" yazılı broşür dağıttı.

Öğrencilerin dağıttıkları broşürlerde, iklim değişiliği ile gıda sıkıntılarının yaşandığını ve küresel ısınmayla ilgili herkesin harekete geçmesini istedi.

Broşürde şu ifadelere yer verildi:

"Değişen iklim koşullarından dolayı Sinop, Samsun, Antalya ve Trakya'daki sel felaketi Akdeniz Bölgesi'ndeki hortumlarla insanlarımızı kaybediyoruz. Anadolu'yu vuran kuraklık sebebiyle, gittikçe artan gıda fiyatları ile karşı karşıyayız.Genç TEMA'cılar olarak, yaşadıklarımızın rastlantı olmadığını biliyoruz. İklim değişiyor, bu bizi yiyecek ekmeğimizden, içecek suyumuza kadar olumsuz etkiliyor. Gezegendeki birçok canlı için, hepimiz için, iklim değişikliğine karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."

TEMA Vakfı Turgutlu Şube Temsilcisi Ayla Yöne, öğrencilerin böyle bir etkinlik düzenlemesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: AA