7. Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali

Manisa - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 7. Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nde yaptığı konuşmada, "10. Yıl Marşı"na ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa Yuntdağlılar Derneği tarafından düzenlenen 7. Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivalinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldığını belirtti.

Kendisinin de iştirak ettiğini festivalde, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, mehter takımı gösterisine programın sonunda yer verilmesine, "10. Yıl Marşı ile bu toplantıya başlamak yerine, mehter marşıyla başlasak daha anlamlı olurdu" şeklinde sitemde bulunduğunu ifade eden Özel, mehter takımı gösterisinin programda ötelenmesinin, Arınç'ın programa gecikmeli katılmasından kaynaklandığını savundu.

Özel, şu görüşleri dile getirdi:

"Saat 11.00'deki törene geç gelen Arınç, daha sonrasında Akhisar'daki başka bir programa yetişmesi gerektiğini bahane ederek bütün programı değiştirdi. Sahnede yerini alan mehteran takımının gösterisini kendi konuşması için iptal ettirdi ve bu hareketi üzerine kalmasın diye, tören başlangıcında çalınan 10. Yıl Marşı'na tepki göstererek, 'törene mehteran ile başlamalıydık, 10. Yıl Marşı ile başlamamalıydık' deme gafletinde bulundu. Ancak, Sayın Arınç'a hatırlatmalıyız ki, mehteran da 10. Yıl Marşı da bizim ortak değertlerimizdir. 10. Yıl Marşı'nın çalınmasına, tepki göstermesini son derece yanlış ve incitici buluyor, yaşananları Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısına yakışmayacak bir davranış olarak nitelendiriyorum. Birliğin, beraberliğin, dostluğun, kardeşliğin konuşulması gereken bir yerde, en önemli ortak değerlerimizden olan, Ata'nın isteği ile yazılmış, Atatürk tarafından bizzat seçilmiş, beğenilmiş ve o günden bugüne ülkenin ortak değeri olmuş, savaştan çıkmış bir ülkenin 10 yılda verdiği esas büyük savaşı anlatan, genç cumhuriyetin 10 yılda başardıkları ile övünen ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan böyle bir marşın çalınmasını eleştirmek, Atatük'ün oturduğu Meclis Başkanlığı koltuğunda oturmuş, bugün de Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı makamını işgal eden ve kendisinden devlet adamlığı beklediğimiz birisine yakışmamıştır."

Arınç'ın festivalde yaptığı bu konuşmanın doğrudan Atatürk'e yapılmış bir saygısızlık ve saldırı olarak değerlendirdiğini ifade eden Özel, kendisini sözlerini düzeltmeye ve Manisa ile Türkiye kamuoyundan özür dilemeye davet ettiğini belirtti.

Kaynak: AA