Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
Rektör Coşkun, yayımladığı mesajda, “Emek ve Dayanışma Günü” olan 1 Mayıs’ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de emeğe verilen değerin ve gösterilen saygının sembolü olarak en önemli dayanışma günlerinden biri olarak kutlandığını belirterek, “Ekonominin temel unsuru olan insan emeğine gereken önemin verilmesi, aynı zamanda kalkınmış ülkelerin medeniyet seviyelerinin de bir göstergesidir.

Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören, birlik ve dayanışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetten geliyoruz. Ülkemiz; her geçen gün büyüyen, güçlenen ekonomisi, ulusal ve uluslararası arenadaki kararlı duruşuyla, dünyada sayılı ülkeler arasında yerini almıştır. Ekonomimizin günden güne güçlenerek günümüz seviyesine ulaşmasında en büyük pay şüphesiz işçi ve emekçilerimizindir.

1 Mayıslar, tüm dünyada emeğin haklı taleplerinin dile getirildiği bir bayram günüdür. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün anlamına uygun, insan onuruna yaraşır bir şekilde, kardeşlik duygularıyla, huzur, güven ve barış ortamında kutlanmasını temenni ediyor; işçi, emekçi ve tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA