Akillerin Simav Ziyareti Yoğun Protestolar Yüzünden Kısa Sürdü

Kütahya’nın Simav ilçesine gelen Akil İnsanlar heyetinin ziyareti yoğun protestolar yüzünden kısa sürdü.

Tarhan Erdem’in başkanlığındaki Avni Özgürel, Fatma Özkan ve Hasan Karakaya’dan oluşan heyet, kabalalık bir koruma ordusuyla geldikleri Simav’da, ilçe merkezine uğramadan Çitgöl beldesine geçerek Belediye kahvesinin bahçesinde vatandaşlarla sohbet etmek istedi. Heyet üyeleri, çözüm süreciyle ilgili karşılıklı görüşüp konuşmak istedikleri vatandaşları masaya oturmaya ikna edemedi. Vatandaşlar çeşitli sloganları atarak tepki gösterdi. Ülkede barışı denemekten bir şey kaybedilmeyeceğine vurgu yapan heyet üyelerinden Avni Özgürel, “Bu topraklarda bu ezan susmayacak, bu bayrak inmeyecek” dedi.

Ne olduğunu ve ne olacağını anlatmak için yollara düştüklerini ifade eden Özgürel, “Anlattıklarımıza isteyen inanır, istemeyen inanmaz. Bu sürecin nasıl başladığı internette yer alıyor” dedi

Vatandaşların tepkilerini bu şekilde sert bir dille anlatmalarını yakışıksız bulduğunu söyleyen gurup başkanı Tarhan Erdem ise, “İki gündür Kütahya’dayız. Anlatmaya çalışıyoruz. Ancak Simav’da karşılaştığımız manzarayı buraya yakıştıramıyorum” ifadelerini kullandı.

Üyelerden Fatma Özkan da, tepkilere bir anlam veremediğini her şeyin bir masa etrafında oturulup konuşulmak suretiyle çözülebileceğine inandığını ancak Simav halkının buna yanaşmamasını bir türlü anlayamadığını söyledi.

Heyet, tepkilerin yoğunlaşması üzerine konuşmalarını keserek Kütahya’ya dönmek üzere araçlarına bindi.

Ülkü Ocakları Simav İlçe Teşkilatı üyeleri ile MHP üyeleri ise ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan İbrahim Uzun, akil insanları kuruluşun ve kurtuluşun diyarı Simav’da protesto ettiklerini bildirdi. Kütahya Şehit ve Gaziler Derneği üyeleri de Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla akil insanlara tepki gösterdi.
Kaynak: İHA