Esafed, Gittiği Ülkelerde Expo 2020 İçin Destek Arıyor

Adını, Afrika ülkelerinde yaptığı gönüllü sağlık ve eğitim hizmetleriyle duyuran Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu (ESAFED), her gittiği ülkede İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için ilgili ülkelerin yetkililerinden destek arıyor.

Esafed, Gittiği Ülkelerde Expo 2020 İçin Destek Arıyor
ESAFED yetkilileri, EXPO’ya verilen destek ve yapılması gerekenlerle ilgili toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, tüm İzmirlilerin gittikleri her yerde EXPO için lobi faaliyeti yürütmesi gerektiğini söyledi.

ESAFED Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Kıraç’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Kıraç, ESAFED’in son yıllarda yaptığı çalışmaları gururla izlediklerini söyledi.

ESAFED gönüllülerinin, İzmir için, Ege için, Türkiye için hatta dünya için farklı bakış açılarıyla insanlığa daha iyi nasıl hizmet ederiz düşüncesinde olduğunu aktaran Kıraç, “Bu gayretlerin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bizi, dünyanın neresinde olursa olsun insanlığa sağlık hizmeti vermek gerektiği düşüncesine iten inanç sistemimizden başka bir şey olamaz. Bugün dünyanın neresinde insanlık dramı yaşanırsa yaşansın Türkiye olarak oradayız.” dedi.

“HERKES LOBİ FAALİYETİ YAPMALI”Her vesileyle EXPO’yu dile getirdiklerini ifade eden Vali Kıraç, “İzmir’in büyümesi, kalkınması, İzmir’in insanına hizmeti her yönüyle arayan bir yönetim erkinin sahibiyiz. Bizim için insan yaşamı her şeyin başıdır. 160 yıllık EXPO tarihinde ilk kez sağlık temasıyla katılan biz olduk. Bu EXPO’da bizim için bir avantaj. Artık bu aşamadan sonra lobicilik bizim için önemli. Lobicilikle ilgili faaliyetleri İzmirlileri, herkesi içine katarak götürmeye gayret ediyoruz. EXPO, İzmir için önemli bir projedir. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çok iyi bir yoldayız. Bu sefer daha farklı bir netice alacağımızı düşünüyorum. 2015 EXPO’su bizim için bir yol haritası çıkardı, tecrübemiz arttı. Orada elde ettiğimiz tecrübeyi şimdi pratikte uyguluyoruz. Sizlerden, uluslar arası alanlarda yaptığınız hem bilimsel toplantılarda, hem sivil toplum ayağı olarak yapacağınız Girişimlerde EXPO ile ilgili gereken mercilerde Türkiye ve İzmir lehine lobi yapmanızı istiyoruz. Şu ana kadar yaptığınız gibi bu çalışmalarınızı sürdürmenizi istiyoruz.” diye konuştu.

“HER GİTTİĞİMİZ ÜLKEDE EXPO’YA DESTEK İSTİYORUZ”Toplantıda konuşan ESAFED Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, geçtiğimiz günlerde değişik görevler için Pakistan, Somali ve Sudan’a gittiğini, her gittiği ülkede İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için ilgili ülkelerin yetkililerinden destek istediklerini dile getirdi. Sarsılmaz, “Son olarak Sudan’da, ülkenin ileri gelenleriyle bir araya geldik. Kendilerine adaylığımızı anlattık ve destek istedik. Sudanlılar EXPO oylamasında İzmir’e oy verecekleri sözü verdiler” diye konuştu.

“TÜRK OKULLARININ EXPO’YA CİDDİ KATKISI VAR”Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan da, dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarının EXPO ile ilgili çok ciddi çalışma yaptığını belirterek, “Türk okulları İzmir’in EXPO’yu kazanması için çok ciddi çaba sarfediyor. Bu çalışmaları daha da hızlandırmak gerekiyor. Her yerde EXPO’dan bahsedilmeli. İzmir’de 9 üniversite olarak ayda bir, biraraya geliyoruz ve gündemimizde mutlaka EXPO var.” dedi.

Konuşmaların ardından Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Vali Cahit Kıraç’a günün anısına plaket takdim etti .