Başbakan’ın Programında Gözaltı Israrı Küçük Çocuğu Ağlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm programında, bir anne polis tarafından gözaltına alınmak istenince küçük çocuğu korkusundan gözyaşlarına boğuldu.

Korumalardan biri araya girince, gözaltı kararından vazgeçildi. Olay, geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’nde yaşandı. İddialara göre Başbakan’ın programını izlemeye gelen bir kadın yanındaki kız çocuğu ile birlikte ön sıralara geçmek istedi. Bayan polisin kadına müdahale etmesiyle tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine yanında çocuğu olan kadın, polis tarafından gözaltına alınmak istendi. İsmi öğrenilemeyen kadın ve çocuğu gözaltı kararına bir süre direndi. Bu sırada kadının yanında bulunan küçük çocuk korkudan ağlamaya başladı.

Diğer koruma polisinin araya girmesine rağmen bayan polis bu ısrarından bir süre vazgeçmedi. Kendisine mukavemet edildiğini iddia eden polis, kadına işlem yapacağını söyledi.

Annesinin gözaltına alınacağını düşünen küçük çocuk bir süre ağladı. Çevredeki vatandaşlar da devreye girerek, kadının yanında çocuğu olduğunu polise ısrarından vazgeçmesini önerdi. Amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, yanında çocuğu olan kadın karşısındakinin polis olduğunu bilmediğini anlatıyor. Polis de kendisine kadının mukavemette bulunduğunu dile getiriyor. Uzun süre hakkında işlem yapılmaması için direnen kadın polise yönelerek; “Saygısızlık yapma; ben Başbakan’ı savunmaya geldim.” diyor.Başbakan Erdoğan’ın alana gelmesiyle gerginlik yatışıyor. Uzun süre olup biteni korkulu gözlerle izleyen küçük çocuk ise annesinin kucağında rahat bir nefes alıyor .