Osmangazi’de 4 Yılda Bin 166 Proje Hayata Geçirildi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 yıllık görev süreleri boyunca bin 166 projeyi hayata geçirdiklerini, borçsuz belediyeler arasına girmeyi başardıklarını kaydetti.

Osmangazi’de 4 Yılda Bin 166 Proje Hayata Geçirildi
Başkan Dündar, Çarşamba Pazarpark’ta düzenlediği basın toplantısında, 4 yıllık hizmet sürecini anlattı. Mustafa Dündar, hizmet aşkıyla üstlendikleri görevi başarıyla sürdürdüklerini dile getirdi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da katıldı.

Estetik şehirleşme için kurdukları ‘Şehircilik Akademisi’, yeni otoparklar, pazar alanları, spor tesisleri, meydanlar, parklar gibi hizmetleri anlatan Dündar, Çarşamba Pazarpark çalışmasının ‘Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Projesi Yarışması’nda jüri ödülü aldığını hatırlattı.Dündar, 4 yıl içinde 151 tarihi eseri ayağa kaldırdıklarının altını çizdi. Dündar, insan odaklı çalıştıklarını ve ilçenin bütün mahallerini dolaşarak halkın sorunlarını birebir dinleyip çözüm ürettiklerini vurguladı. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Dündar, Hisar Erkeopark Projesi’nin detaylarını anlattı.

“HİSAR ARKEOPARK ESKİ ŞEHRE ZENGİNLİK KATACAK”

Hisar’da yaşamı sona erdirecek bir çalışma yapmadıklarını, boş arsalar ve çevresinde yeni kamulaştırmalar yaparak çalıştıklarını belirten Dündar, şöyle konuştu: “Vatandaşlar anlaşarak kamulaştırmalara devam ediyor. Devamlı araştırmalar olacak orada. İnsanlık tarihine katkı sağlayacak bulgular çıkacak oradan. O bölgede yapacağımız bu çalışmalar, aslında kentsel dönüşüm mastır planı ile düşündüğümüz Hisar içinin yaşayan bir şehir merkezi, eski şehir denilen yaşamın orada olduğu bir kent haline getirebilmek. Bu, uzun süreli bir iş. Hisar Arkeopark da ona zenginlik katacak bir çalışma.”“KENTSEL DÖNÜŞÜM ESASTIR”Kentsel dönüşüm konusunda da düşüncelerini açıklayan Dündar, bunu tek başına yapmayacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin 1050 Konutları tercih ettiğini vurgulayan Dündar, kendilerinin ise ilçeyi 4’e bölerek bir fotoğraf çektiklerini ve nereden hangi usullerle başlayacaklarına karar vermeye çalıştıklarını belirtti.

Kentsel dönüşümün esas olduğunu aktaran Dündar, belediye ve özel sektörün işin içinde olacağını ifade etti.

“SARI ALAN BU YAZ ORTAYA ÇIKACAK”Dündar, Sarıalan ile ilgili başlatılan projenin sorulması üzerine şunları dile getirdi: “Özellikle alt kısımlarda Sarıalan, Çobankaya gibi mevkilerde planlar yaptık. Şimdi uygulama aşamasındayız. Sarıalan bölgesinin planları onaylandı. Yaz sezonu içinde oradaki atıl durumda olan iki sosyal tesis var. Onları Orman Bakanlığı'ndan aldık, onların restorasyonunu yapıyoruz. Bundan sonra da o tesislerle birlikte kurulacak olan kır evleri, çadırlar oraya yeni bir çizgi getirecek. Milli Park bölgesi girişinden başlayacak yeni çizgi barakalar ile farklı bir ortam oluşacak. Bunun için de Osmangazi Belediyesi de olacak. Zor bir bölge, işin yasal süreçleri zaman alıyor. Ama Orman Bakanlığı da biz de herkes istekli. Bu yaz bu ortaya çıkacak. Oralar düzelince diğer kesimlerde de hizmet ortaya çıkacaktır.”Bir gazetecinin, Gemlik’e yapılacağı konuşulan Lojistik Park’ın yeri konusunda görüşünü sorması üzerine Dündar, “Ben Osmangazi Belediye Başkanı olarak, Osmangazi içinde yapılmasını istiyorum. Biz dört yer gösterdik, hepsi de kriterlere uyuyor.” dedi.