Suriyeli Kadınların Dileği, Çocuklarına Kavuşmak

Kadın sorunlarının tartışıldığı, Dünya Kadınlar Günü'nden habersiz olan Suriyeli kadınlar, kendileri için en özel ve anlamlı günün, cephede Esed'e karşı savaşan çocuklarının sağ salim yuvalarına döndükleri gün olacağını dile getiriyor.

Suriyeli Kadınların Dileği, Çocuklarına Kavuşmak
Savaşın mağdur ettiği Suriyeli kadınlardan 45 yaşındaki Semah İsmail, eşini ve 3 çocuğunu ülkesinde bırakarak bir yıl önce Kahramanmaraş’a yerleşmiş. Biri 10 diğeri 11 yaşındaki 2 çocuğuyla birlikte Kahramanmaraş’taki çadır kentte kaldığını aktaran İsmail, Baha (21), Sufyan (16) ve Halıd (23) isimli 3 çocuğunun özgür Suriye ordusu saflarında Esed’in askerlerine karşı özgürlük mücadelesi verdiğini söylüyor. Kardeşi Mustafa’nın Lazkiye kentinde şehit edildiğini gözyaşı dökerek anlatan İsmail, "Duygularımı kimseye anlatamam. Ailemden uzakta buradayım. Savaş ailemizi parçaladı. Sevdiğim tüm insanlardan beni uzaklaştırdı. Türkiye’ye geldiğim günden bu güne, çocuklarımdan haber alamadım. Onları çok özledim." dedi.

Rula Kerbuj(28) ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Suriye'ye ve dünyaya barış getirmesini istedi. Türkiye’ye teşekkür eden Kerbuj, "Türkiye bize bu zor zamanımızda hem maddi hem manevi destek veriyor. Burada çok iyi şartlarda misafir ediliyoruz. Ama Her Şeye Rağmen insanın vatanı gibisi yok. Bize en yakın bizim duygularımıza ortak olan Türk insanına minnettarız. Halimizden tek onlar anlıyor." diye konuştu.