Tübitak Ege Finaline Şehzade Mehmet Koleji'nden Dört Proje Davet Edildi

TÜBİTAK tarafından her yıl ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen araştırma projeleri yarışmasında, Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nden dört proje Ege Bölgesi finaline davet edildi.

Tübitak Ege Finaline Şehzade Mehmet Koleji'nden Dört Proje Davet Edildi
Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'nin dört projesi, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması’nda İzmir bölgesinde finale kaldı. Biyoloji, bilgisayar, matematik ve tarih dallarındaki projeler, 24-29 Mart 2013 arasında Ege Üniversitesi’nde yapılacak finalde mücadele edecek. Burada bölge derecesi alan projeler, İzmir bölgesini Ankara’da temsil edecek. Konu hakkında bir açıklama yapan Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara, çoktan seçmeli sınav maratonunda yetişen öğrencilerin, muhakeme ve araştırma yeteneklerinin yavaşladığını söyledi.

Kara, öğrencilerin sadece 1 veya 1,5 dakikada soru çözmeye alıştığı bu dönemde bilimsel araştırmaya yönelen ve katkı sağlayanların azaldığını, bu sebeple bilimsel olimpiyat ve proje çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Bölge finaline katılmaya hak kazanan öğrenci ve öğretmenlerini tebrik eden Genel Müdür Kara, öğrencilerden ümitli olduklarını vurguladı. Atık çamuru ve tuğla artığını kullanarak, işletmesi sona ermiş taş ve toprak ocaklarının doğaya geri kazandırılmasıyla ilgili biyoloji projesi bölge finaline davet edilen sorumlu öğretmen Sefa Şahin, bunun Manisa ve ilçeleri için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Bu projeye katılan öğrencilerin de çevre ve doğaya bakışlarının olumlu yönde değiştiğini, yaşanabilir bir dünyaya katkı sağladıkları mutlu olduklarını ifade etti.

Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Erdal Eravcı da şunları söyledi: “Manisa genelinde projesi en çok kabul edilen okul olduk. Öğrencilerimiz bir yandan hayata hazırlanırken bir yandan da proje ve bilim olimpiyatları ya da sporla uğraşıyorlar. Bu uğraşların sonunda başarının gelmesi bizleri daha da mutlu ediyor.”