Mersin'in Tarım Potansiyeli Arap Diplomatları Etkiledi

'Arap Birliği İçel’de' programı kapsamında, 17 ülkeden gelen büyükelçi, müsteşar ve maslahatgüzarları İçel'in tarım potansiyelinden etkilendi.

Mersin'in Tarım Potansiyeli Arap Diplomatları Etkiledi
İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) gezen Arap diplomatlar, dalından portakal topladı.

Türkiye-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin (TURAB) düzenlediği, 'Arap Birliği İçel’de' programı kapsamında, İçel’e gelen 17 ülkeden gelen büyükelçi, müsteşar ve maslahatgüzarları İçel'de gezi ve incelemelerde bulundu.

İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), Trakya ve Şişecam Fabrikalarını gezen diplomatlar İçel’in simgesi portakalı, ağacından toplama keyfini yaşadı. İçel’in sahip olduğu tarımsal potansiyelden etkilendiklerini belirten Adap diplomatlar topladıkları portakallarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Daha sonra MTOSB idari binasına geçen heyeti; İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve yönetimi karşıladı. Bölgenin çalışmaları ile ilgili kısa bir sinevizyon sunumunun yapılmasının ardından konuşan MTOSB Başkanı Tekli, “Bölgemiz ülkemizin yükselen bir değeri olarak gün geçtikçe büyüyen bir yapıya sahip olup, almış olduğu yatırımlarla Türkiye’de ilkleri başaran bir bölgedir." dedi.

MTOSB’nin henüz 17 yaşında çok genç bir bölge olduğunu aktaran Tekli, “İçel hızlı büyüyen bir kent. En çok mağduriyetimiz Arap ülkeleri ve Uzakdoğu’daki olası kargaşa, çünkü bu kargaşanın en büyük faturasını ödeyen il İçel. Barış ve huzurun sağlanması adına yapılan tüm çalışmalara emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

"Ekonomide büyümenin tek yolunun bölge adına huzurun sağlanmasıdır" diyen Tekli, "İnşallah ilerleyen zamanlarda kardeşlik ve dostluk adına ciddi çalışmalara bizler hazırız. Çünkü biz üreten bir bölgeyiz. Bölgemiz 14 değişik sektörde üretim yapmakta olup, ihracat yaptığımız kadar muhakkak karşılıklı ithalatımız da mevcuttur. Bölgemizdeki firmaların yüzde 90’ı ihracatçı ve bunlar çoğunlukla Ortadoğu’ya çalışıyor. Bu açıdan ticarete, üretime açık bir bölgede bulunmaktayız. İki bölgeden oluşan MTOSB’de parsellerin tümü dolu durumdadır.” ifadesini kullandı. Arap Birliği Heyeti üyeleri ise bölgenin faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı .