Nacırı: “Türkiye, İsrail’in Kendisine Muhtaç Olduğunu Hissettirmiştir”

Arap Birliği Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fatah Naciri, İsrail’in Mavi Marmara olayı nedeniyle özür dilemesinin Türkiye’ye bölgede çok önemli bir prestij kazandırdığını belirterek, “Türkiye, bu konudaki gücünü hissettirmiştir.Hatta Türkiye, İsrail’in kendisine muhtaç olduğunu da hissettirmiştir” dedi.

Nacırı: “Türkiye, İsrail’in Kendisine Muhtaç Olduğunu Hissettirmiştir”
Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin (TURAB) düzenlediği ‘Arap Birliği İçel’de’ etkinliğine katılmak üzere İçel’e gelen Arap Birliği Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fatah Naciri, İHA muhabirinin İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine yönelik sorularını yanıtladı. Bu özürden dolayı çok memnun, son derece mutlu ve umutlu olduklarını ifade eden Naciri, “Bu, özellikle Türkiye’nin Filistin halkını desteklemesi ve savunması açısından da son derece önemli. Bu, Arap Birliği içerisinde de önemli bir gelişme. Türkiye, bu konuda bölgede bir lider, bir büyük ağabeyi oynayan bir durumda. Bu aynı zamanda Türkiye’de çok önemli bir prestij sağlamış konudur. Ama çok da sorumluluk gerektiren bir konudur. Türkiye’ye bundan sonra daha da büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz Türkiye’nin yapması gereken şeyi yaptığına inanıyoruz ve yaptığının da arkasındayız” dedi.

İsrail’in özür dilemesinin ABD ve İsrail’in Suriye ve İran politikaları çerçevesinde düzenlenen bir oyun olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Naciri, “Kesinlikle bu bir oyun değil. Çünkü Türkiye bu konudaki gücünü hissettirmiştir. Hatta Türkiye, İsrail’in kendisine muhtaç olduğunu da hissettirmiştir. Türkiye, İsrail’e muhtaç değildir ama İsrail kendisinin Türkiye’ye muhtaç olduğunu da bilmektedir. Türkiye’ye bu konuda çok önemli bir görev düşmüştür. Türkiye bu konuda bir prestijdir. Türkiye aynı zamanda sadece Filistin meselesiyle değil, Arap haklarının da savunması itibariyle bölgede çok önemli bir prestij kazanmıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA