17 Arap Ülkesinin Büyükelçisi Mersin'de Buluşacak

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) 10. yılı nedeniyle düzenlediği ‘Arap Birliği İçel’de başlıklı program kapsamında 17 Arap ülkesinin büyükelçilerinin İçel'e geleceği bildirildi.

17 Arap Ülkesinin Büyükelçisi Mersin'de Buluşacak
TURAB Başkanı Emin Ucuz Tenis, Kulübü’nde düzenlediği basın toplantısında Arap Birliği olarak bilinen Arap Devletleri Ligi’nin Türkiye temsilcisi Mohammed El Fatah Naciri ile Arap ülkelerinin Türkiye’deki Ankara Büyükelçilerini 27-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir programla İçel’e davet ettiklerini belirtti.

Büyükelçilerin 4 gün süreyle İçel'de ağırlanacağının ifade eden Ucuz, bu kapsamda birbirinden farklı etkinliklere imza atılarak gerek ülkenin gerekse de kentin gelişim, büyüme ve sahip olduğu zenginliklerin dünyaya tanıtılacağını kaydetti.

Program süresinde Ucuz şöyle devam etti: "Ekonomik işbirliğimizin güçlenmesi sağlanacak. Bu vesile ile Arap ülkeleriyle ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki ve çalışmaların geliştirilmesi maksadıyla karşılıklı görüş ve düşüncelerin ifade edileceği birlikteliklere zemin hazırlanacak. Arap büyükelçilerinin bir arada hareket ederek gerçekleştirecekleri toplu ziyaretleri olacak. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak ve Arap ülkeleri ile barış, dostluk ve ekonomik bağlarının gelişmesi noktasında hareket edeceğiz. ‘Arap Birliği İçel’de’ buluşmasından olumlu sonuçlar elde edeceğine şüphemiz yoktur."Büyükelçiler buluşmasının 17’inci Akdeniz Oyunları içinde büyük önem taşıdığını dile getiren Emin Ucuz, “Akdeniz çanağına yönelik bir organizasyon olan Akdeniz Oyunları’na katılan 8 ülkenin büyükelçilerinin de katılacağı bu buluşma, hazırlıklarının yerinde görülmesi açısından önemli. Öte yandan bu buluşma ülkemizin 2020 olimpiyatlarına adaylık yarışına da güç verecektir.” diye konuştu.