Salihli’ye 20 Milyon Liralık Yatırım

Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürü Cevdet Eren, Norm Vida ve Cıvata A.Ş tarafından kurulacak olan 20 milyon liralık tesiste 200 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Salihli’ye 20 Milyon Liralık Yatırım
Eren, dev yatırım hakkında yaptığı açıklamada, firmanın toplam 13 bin 177 m2 kapalı alanda inşaat çalışmasına başladığını, 2013 yılı içinde tamamlanmasını planlanan tesiste vida ve cıvata üretimi yapılacağını söyledi.

Eren, “Firma, 20 milyon liranın üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Yıllık 20 bin tona yakın vida ve cıvata üretimi yapılacak. Tesisin tamamı yeni makineler ile kurulacak olup 200’ün üzerinde çalışana iş imkânı sağlayacak. Salihli’de kurulacak olan tesiste çalışacak teknik elemanlar İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Norm Cıvata-Vida A.Ş. Tesislerinde eğitimlerine başlandı” dedi.

2011 yılında Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 393. sırada yer alan Norm Cıvata-Vida A.Ş, standart ve özel cıvata, somun, perçin, burç, aşık ve rotil üretimi yapıyor. Firma üretiminin yüzde 45’inden fazlasını başta Avrupa olmak üzere 28 ülkeye ihraç ediyor.

İhracat yapılan firmalar arasında Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Lamborghini, Volkswagen Commercial Vehicles, Scania, Peugeot, Citroen, MAZ Trucks ve FORD Türkiye’de ise Tofaş - FIAT, BMC, Türk Traktör, Mercedes Benz gibi dev firmalar bulunuyor .
Kaynak: İHA