Türkiye’nin En İddialı Ayakkabı Müzesi Ödemiş’te Açılacak

Ödemiş Belediyesi tarafında geçtiğimiz yıl Şubat ayında hizmete açılan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) birinci yılını yeni bir oda ile kutlama hazırlığında.

Türkiye’nin En İddialı Ayakkabı Müzesi Ödemiş’te Açılacak
Hazırlıkları bir süredir devam eden Kundura Müze Odası’nın açılışı aynı gün yapılacak. 1 Mart Cuma günü açılacak “Kunduracılar Odası” ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten ÖYKAM müdürü Prof. Dr. Engin Berber, “Ödemiş’teki ayakkabı imalatı tarihi 100 yıldan eski. Ayakkabıcılık sektörüne ait elimizde eski belge ve ürünler var. Bunları ÖYKAM bünyesinde değerlendirme istiyoruz” dedi.

Berber, hazırlıklara ilgili şunları söyledi: “ÖYKAM 1 yaşını doldurdu. Birinci yılını kutlarken, Türkiye’nin en iddialı kundura odasını da açacağız. Niye en iyisi ve iddialı. Çünkü en zengin ayakkabı müzesi bizde. Türkiye’de böyle bir arşiv yok. Bunun için oda ayırdık. Elimizdeki ürünler sadece Ödemiş’te üretilen yerel ürünler değil. Burada Dünya ayakkabılarından da örnekler sunulacak. Böyle bir çalışma diğer kent müzelerinin hiçbirinde yok. Açılışımıza Türkiye’deki bütün oda başkanlarını davet ediyoruz. Bu sayede ilçemizin adını da başka bir etkinlikle duyurmuş olacağız.” Berber, müzeye bağışların devam ettiğini de belirterek, “Müzemize bağış yapan vatandaşlarımıza daha önce sertifika töreni düzenlemiştik. O törenin ardından 80 kişi daha bağışçı oldu. Bu açılışta yeni bağışçılarımızın da sertifikalarını vereceğiz” dedi.

1 Mart Cuma günü öğlenden sonra yapılacak açılış Belediye Bandosu tarafından sunulacak dinletisi ile yapılacak. Açılış törenine Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı İbrahim Buğur ile birlikte çevre il ve ilçelerin oda başkanlarının da katılması bekleniyor .
Kaynak: İHA