Çorum Gazeteciler Cemiyeti Erzen Güven Tazeledi

Çorum Gazeteciler Cemiyeti olağan kurul toplantısında mevcut başkan Şevket Erzen yeniden cemiyet başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Erzen Güven Tazeledi
Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Osman Bolluk ile cemiyet üyeleri katıldı.

Genel kurulda faaliyet, denetim ve bütçe raporları ayrı ayrı okunarak ibra edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu’na Şevket Erzen, Sadık Örgel, Bülent Özkaleli, Orhan Güçlü, Murat Özülke, Mustafa Demirer, Servet Seyfettin Mete, Naci Aygün ve Serdar Özel seçildi.

Genel kurulda konuşan Çorum basınında yaşanan ayrılıklardan bahseden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, “Her zaman birlik ve beraberlikten yanayız” dedi.

Cemiyet çatısı altında yer almayan basın kuruluşlarına birliktelik çağrısını yineleyen Erzen, kapılarının katılımlara daima açık olduğunu hatırlattı. Cemiyet’in faaliyetlerinden de bahseden Erzen, dolu dolu üç yılı geride bıraktıklarını kaydetti.

Bir önceki genel kuruldan bu yana gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Erzen, şunları söyledi: Türkiye Gazeteciler Federasyonu çatısı altındaki cemiyet başkanları olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyaret ederek basın sektörünün talep ve sorunlarını dile getirdiklerini dile getiren Erzen, “Girişimlerimiz sonucunda merhum Mahmut Tunaboylu’nun ismi yaşadığı sokağa verildi.

Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu konserine evsahipliği yaptık. Bu organizasyon sırasında Çorum’a konservatuvar kurulması ihtiyacını bir kez daha dile getirdik. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndaki adaletsiz uygulamalar yüzünden 40 cemiyet başkanı yeni bir yapılanmaya gitti. Bölgesel federasyonlar ve nihayetinde bir konfederasyonu içine alan yeni yapılanmada Çorum Gazeteciler Cemiyeti de yer alıyor. Cemiyetimiz, üyelerimizin de oluruyla Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF)’na katılma kararı aldı. İlerleyen dönemde KGF’nin de katılımıyla Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu kurulması planlanıyor. Mesleki çatı kuruluşumuz olan Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ni hep birlikte, en iyi şekilde geleceğe taşımayı amaçlıyor, genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Gazeteci-Yazar Müslüm Tunaboylu, Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetlerini takdirle izlediğini söyledi.

“Çok zor koşullarda bugünlere geldik” diyen Müslüm Tunaboylu, kurucu üyeleri arasında yer aldığı Gazeteciler Cemiyeti’nin son 10 yıl içinde büyük bir atılım gösterdiğini kaydetti.

Tüm meslek mensuplarının Cemiyet çatısı altında yer alması gerektiğini vurgulayan Tunaboylu, mesleki sorunların çözümü için birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Merhum Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu’nun isminin yaşadığı sokağa verilmesi, doğum yıldönümünde anma programı düzenlenmesi ve öykü yarışmasıyla adının yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Tunaboylu, “Oğlum için gösterdiğiniz vefadan dolayı minnettarım” dedi.

Kaynak: İHA