Bakan Müezzinoğlu: Bu millete, ne kadar teşekkür etsek azdır

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Olağan genel kuruluna katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu ülkeye ceketini alıp gelip Edirne'de nezarette 4 gün kalmış bir insanı vatandaşı olarak kabul eden ve o insanı Edirne'den milletvekili yapan, o insanı bu ülkenin bakanı yapan bu millete, ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Bakan Müezzinoğlu: Bu millete, ne kadar teşekkür etsek azdır
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi 24. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezine düzenlenen kongrede konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, aynı sokak ve mahalleleri paylaşılan insanlarla ortak değerlerin paylaşılması gerektiğini ifade etti.

En çok 'Birlikten güç doğar' anlayışına ihtiyaç duyulduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bizler Balkanların insanı mertliği merhameti ve mütevaziliği ile bu gün dünya ve bölgede takdir edilen özelliklerimiz var. Balkanlarlı ve Batı Trakyalı denice; mütevazi, mert ve dürüsttür. Kimseye kötülüğü olmaz ama kendi kabuğunun içindedir. Artık kabuğumuzu kırıp bu millete de, sorumlu olduğumuz millete de, geçmişimize de karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Balkanlar'dan Son 100 yılda gelen insanları bağrına basmış bir vatanda yaşadıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Ama biz oradaki dinamiklerimizi sağlıklı bir şekilde koruyamamışız. Son 10 yılda bizler güven duyarak geldiğimiz bu millete, bu ülkeye ve bu ülkenin o zor şartlarda bağımsızlığının kuruluşunun öncülüğünü yapan Büyük önder Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere, bu millete ne kadar teşekkür etsek azdır. Öyle bir ülke ki öyle bir millet ki öyle bir yönetim ki Atatürk; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Egemenliğin millete ait olması sürecinde zaman zaman sıkıntı yaşanmıştır. Ama bu ülkeye ceketini alıp gelen insanları vatandaşı olarak kabul eden o vatandaşı Edirne'de nezarette 4 gün kalmış bir insanı vatandaşı olarak kabul eden ve o insanı Edirne'den milletvekili yapan ve bu gün o insanı bu ülkenin bakanı yapacak başarılar ve bu millete ait zenginliklere de ne kadar şükretsek ve teşekkür etsek azdır" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, bu millete olan şükür borcunu daha çok çalışarak ve herkesi kucaklayarak ödeyebileceklerinin altını çizdi.

Mehmet Müezzinoğlu'na konuşmasının ardından dernek tarafından plaket edildi .
Kaynak: İHA