Köyceğiz’de Öğrencilere Silvikültür Tatbikatı
Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Ağla Orman İşletme Şefliği 235 nolu bölmesinde Silvikültür Şube Müdürü İbrahim Acar ve Silvikültür Şube Müdürlüğü Uzmanı Melahat Gedik başkanlığında, teras yapımı ve fidan dikim tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta, işçi gücüyle teras yapımında öncelikle aplikasyonun klizimetre veya tesviye pergeli ile tesviye eğrilerine paralel olarak yapıldığı, dikilecek türün dikim aralıkları da dikkate alınarak arazide belirlenen hat üzerinde öncelikle yan kazı yapılarak 35-40 cm derinlikte, 60-80 cm genişlikte toprak işleneceği, teras aralıkları, yapılan teras yüzeyi yamaca doğru % 10-30 meyilli olması gerektiği vb gibi konularda bilgiler verilerek uygulama yapıldı. Tüplü ve çıplak köklü fidan dikiminde ve fidanın fidanlıktan alınırken, fidanların dikim yapılacak sahada taşınırken dikkat edilecek hususlar, fidan dikim zamanı hakkında bilgiler verildi.
Teras yapımı ve fidan dikiminde yapılan hatalar belirtilerek, konuyla ilgili sorulara cevap verildikten sonra tatbikat sona erdi. Köyceğiz Ormancılık Meslek Yüksek Okulundan Öğretim Görevlisi Hatice Ulusoy bu eğitimde hem teorik bilgiler hem de yapılan uygulamanın faydalı olduğunu belirtti.
