İçişleri Bakanı Güler, Denizli'de Açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecine ilişkin, "Dünyanın hiçbir yerinde silahla, şiddetle, baskıyla siyasetin yürütüldüğü görülmemiş, yürütülse bile sürdürülebilirliği yok. O halde biz bu işi kendi içimizde halledeceğiz" dedi.


Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Ticaret Odasını ziyaret eden Güler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve DTO Başkanı Necdet Özer'den bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Güler, Çal ilçesinde kaymakamlığa başlamasının 40| yıl dönümü dolayısıyla kente geldiğini belirterek, ilçe sakinleriyle hasret giderdiğini söyledi.

Yöre insanlarının sıcak ve vefalı olduğunu belirten Güler, kendilerine hizmet edenleri sevgiyle yad ettiklerini anlattı.

Milletin içinden çıktıklarını kaydeden Güler, bir arada yaşama ülküsünü içlerinde hissetmiş, Anadolu'yu vatan edinmiş insanların olduğu yerde bulunduklarını dile getirdi.

"Başbakanımız bugün bir daha söyledi, tek devlet, tek vatan tek bayrak" diyen Güler, "Bundan ötesi var mı? Tek millet. Mardin'de Arabı, Türkmeni, Kürdü, Yezidisi, Asurisi, Ermenisi, Süryanisi, hepsi var. Önemli olan hepsinin bir arada yaşaması değil mi? İlla birini herhangi bir yerde kategorize etmek mi gerekiyor? İnşallah bu birliği kaybetmeyiz. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. Bu millete ne kadar hizmet ederseniz daha fazlasına layıktır" şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine de değinen Güler, şunları kaydetti:

"Bir elin demokraside, bir elin silahta, yok böyle bir şey. Dünyanın hiçbir yerinde silahla, şiddetle, baskıyla siyasetin yürütüldüğü görülmemiş. Yürütülse bile sürdürülebilirliği yok. Güvenlik politikaları ile sorunları da çözmenin sürdürülebilirliği yok. O halde biz bu işi kendi içimizde halledeceğiz. Ayrılık, gayrılık olursa oradan bereketin kaçacağını, birliğin olmayacağını biliyoruz."

Daha sonra, DTO'nun Sağlık Müdürlüğüne hibe ettiği ambulansı hizmete açan Güler, aracın en az şekilde kullanılmasını ve ihtiyaç sahiplerine hızır gibi yetişmesini diledi.

Valiliği ziyaretinde Vali Abdülkadir Demir'in makamında protokoldekilerle görüşen Güler, kentin son 10 yılda önemli bir sıçrama yaptığını söyledi.

"Denizli, Anadolu kaplanları dediğimiz illerimizin başında geliyor" diyen Güler, "Bugün ulaştıkları ihracat rakamı, vergi gelirleri, istihdamı göz ününe aldığımızda geleceğe umutla baktığımız bir kent. Denizli'de teker yürüyorsa 'Türkiye'nin çarkları hızla dönüyor' demektir. Denizli'deki ekonomik faaliyetlerin en iyi yürümesinde memleket için de büyük yarar var" ifadesini kullandı.

Ziyaretin anısına Vali Demir, Güler'e el yapımı vazo hediye etti.

- Güler'den emniyet kemeri uyarısı

Valiliğin ardından belediyeye geçen Güler, iş adamları tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne hibe edilen ekip aracına bindi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın kullandığı araçta ön koltuğa oturan Güler, emniyet kemeri takılması uyarısında bulundu.

Aracın çok güzel olduğunu belirten Güler, "Araçlarımız hayırlı olsun. Bizler emniyet kemerimizi taktık, herkes emniyet kemerini takmalı. Gördüğünüz gibi hepimiz de taktık. Arkada oturanlar takmadıysa ceza kesilir" diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'dan hizmetler hakkında bilgi alan Güler, duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kentin gelişiminin sadece ekonomide, sanayide değil, altyapı ve mimaride de görüldüğünü kaydetti.

Son 11 yılda yerel yönetimlere büyük destek verildiğini dile getiren Güler, Büyükşehir Yasası'yla daha iyi imkanlarla desteklemeye devam edeceğini, AK Parti'nin belediyecilik anlayışı ile hizmetlerin arttığını vurguladı.

Zolan, Güler'e el yapımı vazo hediye etti.

Kaynak: AA