Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin Açılışını Başbakan Erdoğan Yapacak

5. İzmir İktisat Kongresi kapsamında yarın İzmir’e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 250 lira maliyeti olan Kuşadası-Efes Kongre Merkezi’nin açışlını yapacak.


Avrupa’nın en büyük kongre merkezi iddiasıyla kurulan Kuşadası Kongre Vadisi Projesi’nin ilk bölümünü oluşturan Kuşadası-Efes Kongre Merkezi’nin açılışı için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Türk ekonomisi ve Türk turizmi için son derece önemli olan Kuşadası-Efes Kongre Merkezi’nde, otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacak. Kuşadası Kongre Vadisi Projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi'nin birinci kısmı 35 milyon TL'ye mal olduğu belirtilirken, proje ile Kuşadası turizminin canlanması ve büyük bir ekonomik potansiyel oluşturması hedefleniyor.

Temeli 2005 yılında atılan Kuşadası-Efes Kongre Merkezi (KOMER)’in, sadece Aydın ve Ege bölgesi için değil Türkiye’ye hizmet edeceğini belirten Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kongre merkezi’nin Türkiye’nin ve Dünya’nın kongre turizm pastasından daha büyük ölçüde pay alabilmesini sağlayacak kadar büyük bir tesis olduğunu belirtti.

Aynı anda 10 bin kişinin kongre çalışması yapabileceği 5 ayrı salonu ile yerli ve yabancı herkese hizmet verecek Kongre Merkezi Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın da en büyükleri arasında yer alıyor.
Kaynak: İHA