El Değiştiren Otelin İlk Çalışanları 24 Yıl Sonra Buluştu

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından 7 Mayıs 1989 da açılışı yapılan ve o yıllarda Ortadoğu ve Balkanların en yüksek kapasiteli sahil oteli olarak anılan Antalya Dedeman Otelinin açılışını gerçekleştiren kadro, 24 yıl sonra bir araya geldi.

El Değiştiren Otelin İlk Çalışanları 24 Yıl Sonra Buluştu
31 Ekim 2013 günü kapılarını uzun bir renovasyon süreci için kapatılacak olan otel, Barut Otelcilik gurubuna bünyesinde yeni imajı ve adıyla 2014 yılında tekrar hizmet vermeye başlayacak.
Otelin açılışını gerçekleştiren kadro aradan geçen 24 yılın ardından aynı otelde biraraya gelerek birbirleriyle kucaklaştı. 20 yılı aşkın otelde misafir olarak konaklayan bir çiftin geceye katılarak konuşma yapması, Hakkın rahmetine kavuşan dostların anılması ve eski günlerden kalma fotoğrafların o döneme ait müzikler eşliğinde izlenmesi duygu yoğunluğunu artırdı.

"Binaya olan aidiyetimiz çelik ve beton karışımına değil içindeki ruha aittir, ruhu oluşturan ise binada hizmet vermiş her bir bireydir" diyen gecenin organizatörü Emir Hepoğlu, her şeyin Facebook üzerinde açtığı bir gurup sayfası ile geliştiğini ve bu denli rağbet göreceğini kendisinin bile tahmin etmediğini söyledi.

Hepoğlu, aradan geçen 24 yıl içerisinde aramızdan ayrılanlar olduğu gibi, farklı şehir ve hatta ülkelerde yaşayanlar bile olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tüm eski dostlara ulaşmanın en kısa ve doğru yolu internet olmalı diye düşündüm, denedik ve başardık, beklentimiz butik bir buluşma olur şeklinde idi. Ancak, 200 kişinin üzerinde katılım olduğunu görünce, açıkçası gözlerimiz doldu ve ağlamamak için kendimizi zor tuttuk." Kapanış tarihini Milat olarak kabul eden Antalya Dedeman Veterans adlı gurup her yıl 26 Ekim’de büyük buluşmayı tekrarlama kararı aldı. Bu konuyla ilgili bir de komite kuran Antalya Dedeman Veterans yıl içerisinde de farklı aktivite yaparak bu büyük ailenin birlikteliğinin sürdürülmesini sağlayacak.
Kaynak: İHA