İl Genel Meclisi'nde Sandıklı Seçim Yapıldı

Samsun İl Genel Meclisi 2012 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimine esas görev yapmak üzere 5 kişi seçildi.

İl Genel Meclisi'nde Sandıklı Seçim Yapıldı
Samsun İl Genel Meclisi ocak ayı beşinci bileşimini Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirdi. Mecliste İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimine esas görev yapmak üzere Denetim Komisyonu'na gizli oylama ile 5 kişi seçildi.

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 17. maddesi ve 6360 sayılı Kanun'un 21. maddesine istinaden İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimine esas görev yapmak üzere Denetim Komisyonu'na gizli oylama ile meclis üyeleri Remzi Töre, Özkan Karakaya, Hayrettin Örün, Kaşif Kurtoğlu ve Mustafa Numanoğlu seçildi. Ayrıca oy birliği ile Denetim Komisyonu'nun emrinde görevlendirilmek üzere 2 personel de seçilirken, bu personeller 20 gün çalışacak. 2 personelin günlük ücreti de 70 TL olarak belirlendi.

Meclisin diğer gündem maddesi olan Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliğine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, Meclis Üyeleri Ali Keskin, İbrahim Hakkıok ve Turan Çakır seçildi. 5263 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 19. maddesi gereğince Samsun ve 17 ilçe kaymakamlığı Vakıf Mütevelli Heyeti'nde görev yapmak üzere Samsun merkezden 2, Ayvacık ilçesinden 3 ve diğer ilçelerden de 2’şer kişi olmak üzere toplam 37 kişi seçildi. Meclis gündeminin diğer maddesi olan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 12. maddesi gereğince meclis tatil ayını aralık ayı olarak belirleyerek oy birliği ile kabul edildi .
Kaynak: İHA