İşte İmralı'daki sürpriz görüşmenin ayrıntıları

İstihbarat birimlerinden sonra BDP heyeti de Öcalan ile görüştü. İmralı’daki tarihi görüşmenin perde arkasını ise Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek anlattı.

İşte İmralı'daki sürpriz görüşmenin ayrıntıları
Türkiye akşam saatlerinde gelen haberle Kürt sorununda önemli bir adıma imza atmış oldu. Bir süre öncesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından da Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın da değindiği İmralı görüşmelerine BDP'liler de katıldı. BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştü. İşte akşam saatlerine bomba gibi düşen bu haberle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, İmralı'daki tarihi görüşmenin perde arkası hakkında ipuçları verdi.

'SELAMLAŞMA KISA SÜRDÜ'

CNN Türk ekranlarında 5N1K programına katılan Zeyrek, görüşmenin çok olumlu bir havada gerçekleştiğini söyledi. Selamlaşma faslının bile kısa kesilerek görüşmenin hemen başladığının bilgisini veren Zeyrek, görüşme sonrası ise BDP'de önemli bir toplantının olduğunu söyledi.

'BDP'NİN TERCİHİ BASIN TOPLANTISI'
Görüşmenin bir başlangıç olduğunu belirten Zeyrek, bundan sonra başka heyetlerin de görüşmelere katılabileceğini vurguladı. Yeni bir sürecin kapısının açıldığına dikkat çeken Zeyrek, 'BDP örgüt yöneticileri ile doğrudan temas kuramayabilir ama Öcalan'ın açıklamalarını basın toplantısıyla aktaracaklardır' dedi.

'ATEŞKES ÇAĞRISI GELEBİLİR'
BDP'nin kısa bir süre içerisinde bu toplantıyı gerçekleştireceğini ve Öcalan'ın çağrılarını dile getireceklerini ifade eden Zeyrek, bu çağrılar arsında 'ateşkes' olabileceğini söyledi. Görüşmenin sabote edilmemesi durumunda önemli bir sürecin bugün itibariyle başladığını da kaydeden Zeyrek, tarihi görüşmenin diğer ayrıntılarını ise yarın yayınlayacağı köşe yazısına bıraktı.